Μόνη της παίζει, πλέον, στη μάχη του τίτλου η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα κι αυτό το καταλαβε και η Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Εκεί, όπου σε εξ αναβολής αγώνα της 16ης αγωνιστικής της Premier League, οι «πολίτες» επιβλήθηκαν με 3-1 και ξέφυγαν με10 βαθμούς από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ που ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Πλέον, η Σίτι βρίσκεται «αγκαλιά» με την επιστροφή στο θρόνο του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς πέρασε χωρίς απώλεια από μια δύσκολη έδρα.

Αρχικά το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Δεκεμβρίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκορ άνοιξε ο Φιλ Φόντεν στο 32ο λεπτό, ωστόσο, η «απάντηση» των «εφοπλιστών» ήταν άμεση. Ο Ριτσάρλισον με πέναλτι στο 37΄ έφερε το ματς στα ίσια και οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μλέρος οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση και παρά την απουσία του «μόνιμου» σκόρερ τους τον τελευταίο καιρό, Ιλκάι Γκουντογκάν, βρήκαν στόχο άλλες δύο φορές, αρχικά με τον Ριάντ Μαχρέζ στο 63΄ κι εν συνεχεία με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 77΄, ο οποίος «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.