Μέγα σκάνδαλο της βρετανικής Πρέμιερ Λιγκ αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Sun», γράφοντας για παίκτες-αστέρια εθισμένους στα υπνωτικά χάπια και το αλκοόλ, στο κυνήγι του ύπνου, της χαλάρωσης ή και μιας νέας εμπειρίας «ευφορίας». Άνθρωποι εκ των έσω λένε ότι το πρόβλημα με τα χάπια, όπως το Zopiclone και το Zolpidem, αυξάνεται με τρομακτικό ρυθμό με ορισμένους να διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάζει, αστέρας πρώτου μεγέθους κατεβάζει τα Zopiclone μαζί με σαμπάνια ή βότκα, ενώ δύο ακόμη παίκτες των Three Lions στράφηκαν στη μαύρη αγορά για να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες συνταγογραφούμενων υπνωτικών.

Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να κοιμηθούν μετά τους απογευματινούς αγώνες της εβδομάδας. Τα σώματά τους είναι σε υπερδιέγερση μετά από 90 λεπτά έντασης και χρειάζονται «αποφόρτιση», κατάσταση που μπορεί να χρειαστεί ώρες. Οι σύλλογοι συνήθως χορηγούσαν στους παίκτες τους δισκία ηρεμιστικών σε ελεγχόμενες ποσότητες, όπως θα πρότεινε ένας γιατρός, ωστόσο, τα συγκεκριμένα φάρμακα, όπως και τα περισσότερα συνταγογραφούμενα του είδους, όσο περισσότερο χρόνο τα παίρνει ένας οργανισμός, τόσο τα συνηθίζει και χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε, ο εθισμός είναι μονόδρομος. Παραδόξως ή μη, τα χάπια δεν περιλαμβάνονται στη λίστα απαγορευμένων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περισσότεροι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ δείχνουν να είναι επικίνδυνα εξαρτημένοι από αυτά. Ορισμένοι ωστόσο είναι τόσο εθισμένοι στις ποσότητες, που απευθύνονται στη μαύρη αγορά για την προμήθειά τους. Ενδεικτικά η εφημερίδα αναφέρει καταγεγραμμένο περιστατικό, όπου η σύζυγος ενός πρωτοκλασάτου παίκτη γύρισε από έξοδο και βρήκε το σύζυγό της κρύο στον καναπέ και τα παιδιά τους σε υστερία να προσπαθούν να τον ξυπνήσουν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time