Στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μπέος, η θεσούλα στην ΠΑΕ, το «ξέπλυμα» του Ιβάν, ο «γραμμιτζής» Κάκος και οι… Πορτογάλοι
Ο Μπέος, η θεσούλα στην ΠΑΕ, το «ξέπλυμα» του Ιβάν, ο «γραμμιτζής» Κάκος και οι… Πορτογάλοι
Σοκ με Σεμέδο: Εξι εβδομάδες εκτός – Δεν μπαίνει στο χειρουργείο

Ο Ελληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Ιγκόρ Γερασίμοφ, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (4), 7-5 και μαζί το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Πολωνός, Χούμπερτ Χούρκατς, με τον οποίο θα αναμετρηθεί την Πέμπτη, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Γερασίμοφ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Στέφανου είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ελληνα τενίστα. Ομως, ο Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του, έσβησε τα break point και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 5ο γκέιμ μάλιστα ο συμπατριώτης μας έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Ο Γερασίμοφ ωστόσο απάντησε με το ίδιο νόμισμα και ισοφάρισε σε 3-3. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ και το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, πήρε κρίσιμους πόντους και με 7-4 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα και στο 4ο γκέιμ έκανε μπρέικ. Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Γερασίμοφ δεν πτοήθηκε. Με μπρέικ στο μπρέικ μείωσε σε 3-2 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 3-3. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρ-χέρι μέχρι το 6-5, όταν ο Τσιτσιπάς πίεσε και κατάφερε να κάνει το μπρέικ, με το οποίο έφτασε στο 7-5 και στο 2-0 στα σετ. Ο συμπατριώτης μας έκλεισε με μπρέικ το παιχνίδι και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο.

Δείτε τα highlights του αγώνα:


πηγή:to10.gr