Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με σκορ 94-79 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έσπασε το αρνητικό σερί των επτά ηττών στη Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν ένα αρκετά καλό πρόσωπο στην αναμέτρηση και με πολλές λύσεις στην επίθεση από τους ΜακΚίσικ (20π.), Βεζένκοφ (17π.), Σπανούλη (4π, 7α.) και Σλούκα (14π, 7α.), μπόρεσαν να μπουν ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών.

Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι πάλεψαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πίεσαν πολύ τον Ολυμπιακό, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Σιμόνοβιτς με 19 πόντους (5/8 τρίποντα) και Ντόμπριτς με 11.

Πλέον οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 13η θέση με ρεκόρ 12-16, ενώ ο σύλλογος του Βελιγραδίου συνεχίζει το αρνητικό του σερί φτάνοντας στο 7-21 και την προτελευταία θέση

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά την πρώτη περίοδο και με οδηγό την σκληρή του άμυνα κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα χάρη στους πολύ δραστήριους Σλούκα και ΜακΚίσικ. Σε συνδυασμό με την άμυνα της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε τις λύσεις που έψαχνε στο επιθετικό μισό, φτάνοντας κάποια στιγμή και σε διψήφια διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας αποφάσισε να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ και να τρέξει το γήπεδο, βρίσκοντας τον τρόπο να μειώσει κυρίως με τα τρίποντα του Σιμόνοβιτς και τα καλάθια του πολύ καλού Ντόμπριτς. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 53-48 υπέρ των Πειραιωτών.

Η τρίτη περίοδος ήταν φανερά πιο ισορροπημένη, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι καλύτερη στην άμυνα στο σετ παιχνίδι και τον Σπανούλη να οργανώνει σωστά την επίθεση, ωστόσο η διαφορά δεν αυξήθηκε και έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις… διαφορές του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί οι Πειραιώτες φάνηκαν αισθητά πιο βελτιωμένοι και πιο σκληροί στην άμυνα και με τον Σπανούλη να δημιουργεί και με τους ΜακΚίσικ-Βεζένκοφ να εκτελούν κατάφεραν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά όσο περνούσε η ώρα, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη που τους δίνει μεγάλη ψυχολογία και ανακούφιση ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Δείτε το box score του αγώνα:




Δείτε τα highlights του αγώνα:


πηγή:to10.gr