Δεν είναι πολλοί οι αναβάτες οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο του MotoGp όσο ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός οδηγός στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς μετακόμισε από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στη δορυφορική Petronas Yamaha, χωρίς ακόμη να έχει κάνει ξεκάθαρο για πόσα χρόνια θα βρίσκεται μέσα στις πίστες.

Ο Ιταλός στις δηλώσεις του λέει συνεχώς ότι με βάση την απόδοση αλλά και την ανταγωνιστικότητά του, θα αποφασίσει για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών, θέλοντας όμως συνεχίσει για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια: «Επισήμως έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα, αλλά ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε τα πράγματα φέτος. Αν το διασκεδάσω, αν παλεύω για τις νίκες και το βάθρο, αν είμαι στους πρώτους πέντε, τότε θα συνεχίσω. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αξίζει η τόση σκληρή δουλειά» ήταν τα λόγια του 42χρονου αναβάτη.

Επιπλέον, ο Ρόσι δεν ξέχασε να μιλήσει και για τους στόχους του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πάει για να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς γνωρίζει πως αυτο είναι κάτι που βρίσκεται έξω από τις δυνατότητές του: «Σε καμία περίπτωση δεν κοιτάζω το πρωτάθλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Ιταλός αναβάτης μίλησε για τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος μέσα στο 2021 αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του: «Η επιστροφή του δεν αλλάζει κάτι για μένα. Αυτό θα φανεί από τον πρώτο αγώνα. Σύντομα θα είναι πιο δυνατός από ποτέ. Ωστόσο όταν έλειπε οι υπόλοιποι δυνάμωσαν περισσότερο και πλέον δεν τον φοβούνται».

πηγή:to10.gr