Η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε στην Μπαρτσελόνα ο νέος πρόεδρος, Ζοάν Λαπόρτα, δεν είναι όσο κακή είχε εκτιμηθεί. Είναι ακόμη χειρότερη! Αυτό είναι το συμπέρασμα της εσωτερικής έρευνας που διενήργησε η νέα διοίκηση του συλλόγου, όπως τουλάχιστον αναφέρει ρεπορτάζ του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Καταλονίας "Esport3".

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το πόρισμα της έρευνας που παρουσιάστηκε σε μέλη του Δ.Σ. από τον νέο γενικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ, προβλέπει ζημίες της τάξης των 350 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρονιά, ενώ επιστροφή στην κερδοφορία δεν προβλέπεται πριν την περίοδο 2022-23 το νωρίτερο!

Το ποσό να υπερβαίνει οποιαδήποτε προηγούμενη εκτίμηση, μετά τον έλεγχο που ανέθεσε το τρέχον διοικητικό συμβούλιο, το οποίο προβλέπει επίσης ότι και η επόμενη χρήση θα είναι αρνητική και τα οφέλη θα αρχίσουν να καταγράφονται από την περίοδο 2022-23.

Πηγές από το Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαίωσαν ότι ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και, ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, αν και διευκρίνισαν ότι η στιγμή είναι ιδιαίτερα λεπτή και πως οποιαδήποτε πρόβλεψη συνεπάγεται παραμονή του Μέσι στο σύλλογο, αλλά και απόκτηση ενός επιθετικού κορυφαίου επιπέδου (Χάαλαντ;).

Ο Λαπόρτα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει και να διασφαλίσει την παρουσία παικτών που θεωρούνται απαραίτητοι, όπως οι Μορίμπα και Ουσμάν Ντεμπελέ, μετά την παράταση συμβολαίου του Άλεξ Κογιάδο (παίκτης της θυγατρικής) ως το 2023.

Οι «μπλαουγκράνα» χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα να μειώσουν το συνολικό κόστος των μισθών, μια περίσταση που τους προσκαλεί επίσης να απαλλαγούν από παίκτες που το κόστος για την απόκτησή τους δεν έχει ακόμη αποσβεστεί , με πιο εντυπωσιακή περίπτωση εκείνη του Κουτίνιο.

Το σχέδιο οικονομικής αναδιοργάνωσης περνά κυρίως από τον Φεράν Ρεβερτέρ, του γενικού διευθυντή που δεν θα ενσωματωθεί πλήρως μέχρι τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι εργάζεται ήδη στο «Καμπ Νου». Από την άλλη πλευρά, η οικονομική αντιπροεδρία έχει αναληφθεί από τον Έδουαρδ Ρομέου.

Εν τω μεταξύ, το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αντιπροέδρους. Είναι ο Ραφαέλ Γιούστε (αθλητικός), Έλενα Φορτ (θεσμική κι εκπρόσωπος), Αντόνιο Εσκουδέρο (social), Χούλι Γκούγιου (μάρκετινγκ) και τον Ρομέου (οικονομικός).

Ο Μιγκέλ Καμπς θα ενεργεί ως αναπληρωτής εκπρόσωπος. Ο Γιόσεπ Κούμπελς θα είναι ο υπεύθυνος για το μπάσκετ, ο Ζοάν Σολέ για το χάντμπολ, ο Χαβιέ Μπαρμπάνι για το χόκεϊ σε πάγκο, Αουρέλι Μας για το ποδόσφαιρο σάλας, ο Χαβιέ Πούιγκ για το γυναικείο ποδόσφαιρο και ο Ζοάν Σολέρ για τα τμήματα υποδομών.