Η νίκη στην Στουτγκάρδη ήταν απαραίτητη για την Ντόρτμουντ ώστε να μην χάσει κάθε επαφή με την τετράδα. Οι Βεστφαλοί κατάφεραν να φύγουν με δύσκολο διπλό (2-3) από τη «Mercedes-Benz-Arena» και παρέμειναν στο -7 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τους «κιτρινόμαυρους» αφού στο 17′ έγινε το 1-0 όταν ο Σόσα σέντραρε και ο Κάλαϊτζίτς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε άμεσα στην ισοφάρισε με τον Μπέλινγκχαμ να κάνει στο 47′ το 1-1 με σουτ από το ύψος της περιοχής. Πέντε λεπτά μετά ήρθε και η ανατροπή με πλασέ του Ρόις για το 1-2.

Στο 78′ η Στουτγκάρδη με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ντινταβί έκανε το 2-2 για να έρθει δύο λεπτά μετά ο Κνάουφ με σουτ και να γράψει το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στουτγκάρδη: Κόμπελ, Μαυροπάνος (61’ Στέντσελ), Κεμπφ (81’ Τσουρλίνοβ), Αντόν, Καρατσόρ, Έντο, Φέρστερ (68’ Τόμι), Κλίμοβιτς (61’ Ντινταβί), Σόσα, Κάλαϊτζιτς, Κουλιμπαλί (86’ Κλεμέντ)

Ντόρτμουντ: Χιτς, Χούμελς (46′ Τσαν), Γκερέιρο, Ακανζί, Ντιλέινι, Μόρεϊ (84’ Πίστσεκ), Μπέλινγκχαμ (80’ Αζάρ), Ρέινα (80’ Μπραντ), Ρόις (67’ Κνάουφ), Νταούντ, Χάαλαντ.