Τα υλικά:

  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 50 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 50 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 350 γρ. βρόμη
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα, τα κράνμπερις και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Τρίβουμε στο μπολ το φρέσκο τζίντζερ.
  • Βάζουμε τη βρόμη, τον κολοκυθόσπορο, το ζίντζερ σε σκόνη στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σε ένα ταψί 20x30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com