Τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχουν αρχίσει πλέον οι ιθύνοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από τα playoffs της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το στενό του επιτελείο ξέρουν καλά, εδώ και αρκετούς μήνες είναι η αλήθεια, τι χρειάζεται για το «κάτι παραπάνω» σε σχέση με τη φετινή σεζόν και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, προκειμένου οι Πειραιώτες να εμφανιστούν πιο δυνατοί τη σεζόν 2021-2022.

Ο Τζόρνταν Λόιντ, που έβγαλε… μάτια με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και στο παρελθόν είχε απασχολήσει έντονα τον Ντέιβιντ Μπλατ, φημολογείται ότι βρίσκεται μια ανάσα από το μεγάλο λιμάνι. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από το εξωτερικό ισχυρίζονται ότι η μετακόμισή του στον Πειραιά αποτελεί θέμα χρόνου. Ο 27χρονος γκαρντ, με ύψος 1,93, είχε φέτος 17,3 πόντους, 3,2 ασίστ και 31,1% στα τρίποντα κατά μέσο όρο στα 29 ματς της Euroleague που αγωνίστηκε. Αν και εφόσον ο «αρραβώνας» μετουσιωθεί σε «γάμο», θα πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση, που θα λύσει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Ο Αμερικανός άσος, πρωταθλητής NBA με τους Τορόντο Ράπτορς μάλιστα, διαθέτει «φονικό» ένστικτο στην επίθεση και είναι γεννημένος σκόρερ.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι για τον Λόιντ θα εμφανιστούν αρκετοί «μνηστήρες» στο άμεσο μέλλον, πιθανότατα με… βαριά πορτοφόλια, καθώς πρόκειται για παίκτη που φέτος ξεχώρισε στο υψηλότερο επίπεδο.

Παράλληλα, έντονα ακούγεται και το όνομα του Τζοκ Λαντέιλ. Ο 25χρονος Αυστραλός, που αγωνίζεται στη Μελβούρνη, έπαιξε την περασμένη σεζόν στην Ζαλγκίρις και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με το μέγεθός του (2,11 μ.) στη θέση «5».