Πόλεμος με πολλές αντιμαχόμενες πλευρές έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα ισχυρά κλαμπ έρχονται καταρχάς αντιμέτωπα με τα θεσμικά όργανα, κι εν συνεχεία με οπαδούς, παίκτες και προπονητές. Ο Κώστας Βερνίκος σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκανε λόγο για έναν πόλεμο ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων και στα θεσμικά όργανα.

«Δε θα σβήσει εύκολα η φωτιά»

Όπως τόνισε «δεν θα σβήσει εύκολα» [η φωτιά] και τόνισε ότι: «παρά το γεγονός ότι όλοι πλέον στον πόλεμο είναι όλοι χαμένοι. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτή τη μάχη το ποδόσφαιρο θα βγει νικητής. Ήδη είναι νικητής αν κρίνεται από το πόσοι ενδιαφέρονται, πόσες πρώτες σελίδες σε κορυφαία μίντια σε όλο τον πλανήτη έχουν αφιερωθεί και κυριαρχεί το ενδιαφέρον γιατί απλά αγγίζει τον κόσμο.»

«Τουλάχιστον από το 17. Αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλη υποστήριξη οικονομική από την Αμερική από την JP Morgan. Φυσικά αυτό που δεν υπολόγισαν οι μεγάλοι οι 12 μεγάλοι είναι δύο σημαντικά στοιχεία, πρώτον ότι δεν θα τους ακολουθήσουν μεγάλα ονόματα όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ντόρτμουντ και η Πόρτο κι έτσι δυσκολεύονται να φτάσουν στον αριθμό των 20 που θα ήθελαν, έχουν περιοριστεί μόνο σε τρεις χώρες. Όλες οι άλλες αντιδρούν, αλλά και σ αυτές τις τρεις χώρες υπάρχουν αντιδράσεις.

Και το δεύτερο που δεν υπολόγισαν σωστά είναι η επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει ξεσπάσει και περιλαμβάνει παίκτες, φιλάθλους, πολιτικούς αρχηγούς αλλά και οικονομικές δυνάμεις άλλες που αντιδρούν σε αυτό», σημείωσε ερωτηθείς για το αν αυτό το project προετοιμάζονταν καιρό, αλλά και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

Οσο για το αν θα διεξαχθούν κανονικά οι προσεχείς αγώνες για τα ημιτελικά του Champions League, ανέλαβε την ευθύνη να πει ότι οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν κανονικά τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ «γιατί είναι ομάδες οι οποίες μετέχουν έχουν ήδη προϋπολογισμό, τα κανάλια έχουν πληρώσει για να δείξουν τα δικαιώματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τους πετάξει έξω. Όπως δεν είναι και εύκολο να πετάξεις τους παίκτες από τις εθνικές ομάδες».

Το χρήμα αντιμετωπίζεται με χρήμα

«Χθες ένα μεγάλο αγγλικό fund πήγε μόνο του στην ΟΥΕΦΑ και προσέφερε 6 δισεκατομμύρια και σήμερα και ακολούθησε ένα άλλο μεγάλο fund που πήγε πάλι στην ΟΥΕΦΑ και προσέφερε ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό.»

Δείτε το σχετικό βίντεο: