Καταπληκτικός ο Παναγιώτης Γκιώνης, έχει στα χέρια του πια το «εισιτήριο» για το Τόκιο, καθώς εξασφάλισε στο Γκιμαράες την 5η (και μάλιστα σερί) συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλωσε τον θρύλο του.

Με νέα σπουδαία εμφάνιση και δυνάμεις εφήβου κατέβαλλε τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ με 4-1 σετ στον καθοριστικό ημιτελικό για το στάδιο 3 του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Στα 41 του χρόνια έδειξε τεράστιες αντοχές και άσβεστη δίψα κι έδωσε το καλύτερο φινάλε σε μία μεγάλη προσπάθεια, την οποία άρχισε ως νούμερο 3 των αγώνων.

Παράλληλα ύμνησε για πολλοστή φορά τα ελληνικά χρώματα και μαζί του θα είναι παρούσα στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση του πλανήτη η επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μας για 7η συνεχόμενη φορά.

Ισοφαρίζει την επίδοση του αξεπέραστου Καλλίνικου Κρεάνγκα με τις 5 Ολυμπιακές συμμετοχές και προκρίθηκε για 3η φορά μέσα από Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό.

Τα σετ κόντρα στον Σίρουτσεκ, 2ο φαβορί του τουρνουά, αλλά και συμπαίκτης του στην πολωνική Μπγκόρια ήταν 6-11, 12-10, 11-8, 11-4 και 11-7.