Οριστικό τέλος σε όποια σκέψη μπορεί ακόμα να υπήρχε για τη δημιουργία της European Super League μπήκε σήμερα. Οι εννιά από τις 12 ομάδες που προχώρησαν στο… αντάρτικο υπέγραψαν σήμερα την… τιμωρία τους από την UEFA.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο ιστότοπος to10.gr, τύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η… επιστροφή των εννιά στις διοργανώσεις της UEFA δεν θα είναι αναίμακτη, καθώς η ομοσπονδία θα τους κρατήσει το 5% των εσόδων που θα έχουν από τα μπόνους της UEFA.

Οι εννιά ομάδες, που είναι οι Μίλαν, Ίντερ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους.

Οι τρεις τελευταίες αναμένεται να παραπεμφθούν στα αρμόδια δικαιοδοτικά/πειθαρχικά όργανα της UEFA τα οποία θα αποφασίσουν για τις ποινές που θα τους επιβληθούν.

Επιπλέον οι εννέα αποδέχθηκαν την τιμωρία τους, που προβλέπει, επίσης, πρόστιμο ύψους 100.000.000 ευρώ σε περίπτωση που θελήσουν (ξανά) να αγωνιστούν σε διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA. Ως ένδειξη καλής θέλησης, μάλιστα, θα προχωρήσουν σε συνολική δωρεά 15.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.