Στη μία πλευρά, στέκεται η αντιπρόσωπος από την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην άλλη μια φιλόδοξη σταχτοπούτα και το ζητούμενο είναι ένα κύπελλο. Το τρόπαιο του Europa League.

Έφτασε η ώρα του τελικού

Η ώρα για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό έφθασε. Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κοντράρονται απόψε στο γήπεδο «Ενέργκα» του Γκντάσκ με 9.500 θεατές στις κερκίδες που ήδη έχουν δώσει «χρώμα» και παλμό στην πολωνική πόλη. Η Γιουνάϊτεντ έχει να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τίτλο από το 2017 στη Στοκχόλμη και ο Σόλσκιερ θέλει να βάλει το «παρθενικό» παράσημο στην προπονητική του καριέρα. «Οι παίκτες είναι έτοιμοι και αυτό είναι το κυριότερο. Έχω δει κάτι να ωριμάζει μέσα τους» ανέφερε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στις τάξεις της Βιγιαρεάλ διάχυτη είναι η πεποίθηση, πως έφθασε η στιγμή για την ευρωπαϊκή υπέρβαση με οδηγό τον πολυνίκη τεχνικό της διοργάνωσης. «Ξεπερνάμε εμπόδια ορόσημα, ήταν ένας από τους στόχους μας. Ήταν τις προηγούμενες χρονιές, ήταν αυτή τη σεζόν και θα συνεχίσει να είναι στόχος της ομάδας» υπογράμμισε ο Γιουνάι Έμερι.

Το ποδόσφαιρο άνοιξε και πάλι τις «πύλες» του στους φιλάθλους και υπενθυμίζει σε όλους πόσο «αποστειρωμένο» είναι χωρίς τους υποστηρικτές των ομάδων εντός και εκτός γηπέδων.