Ο Σιμόνε Ιντσάγκι επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (27/05) ότι αποχωρεί απ’ την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο (έπειτα από 5 χρόνια στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας), καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει την Ίντερ, μετά το «διαζύγιο» των «νερατζούρι» με τον Αντόνιο Κόντε.

Το Sky Italia αποκάλυψε ότι ο Ιντσάγκι έχει ήδη συμφωνήσει για δύο χρόνια με την ομάδα του Μιλάνου και το νέο συμβόλαιό του θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τους «λατσιάλι» στις 30 Ιουνίου.

«Με πολύ έντονα συναισθήματα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 30 Ιουνίου, η υπέροχη περιπέτειά μου με τη Λάτσιο θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο Ιντσάγκι στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ, τον πρόεδρο, τους παίκτες και τους φιλάθλους μας, οι οποίοι με συντρόφεψαν σε αυτά τα υπέροχα 22 χρόνια σαν παίκτης και σαν προπονητής.

Πολεμήσαμε και νικήσαμε μαζί. Αυτά τα χρώματα θα είναι για πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μου. Το μπλε και το άσπρο». Ο Ιντσάγκι αγωνίστηκε στη Λάτσιο από το 1999 έως το 2010, όταν και «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και 3 Κύπελλα Ιταλίας. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στην ομάδα Νέων έως το 2016, όταν κι ανέλαβε τα ηνία της μεγάλης ομάδας.

Το Sky Italia αποκάλυψε επίσης, πως ο Ιντσάγκι είχε συμφωνήσει προφορικά με τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο την Τετάρτη (26/05), όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη καθώς πείστηκε από την Ίντερ. Οι «νεραζτούρι» αναμένεται να ανακοινώσουν κι επίσημα την Παρασκευή (28/05) την πρόσληψη του Ιντσάγκι στο «τιμόνι» τους, με τον Ιταλό τεχνικό να υπογράφει το διετές συμβόλαιό του, με ετήσιες απολαβές 4 εκατ. ευρώ.