Μια κατοχή μακριά για να γίνει… Ολυμπιακός ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αν και βρέθηκε πίσω με 21 πόντους στην τρίτη περιόδο, επιχείρησε αντεπίθεση διάρκειας στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε την διαφορά στο πόντο αλλά οι κακές επιλόγες του εξαιρετικού Κλάιμπερν στο τελευταίο λεπτό του παίχνιδιού της στέρησαν μια επική ανατροπή. 

Την περασμενη σεζόν η πανδημία του κοροναϊού σταμάτησε την πορεία της Εφές προς την κατάκτηση του τροπαιού. Την φετινή χρονιά, από την στιγμή που έφτασε στο Final Four δεν θέλει να αφήσει την ευκαρία ανεκμετάλλευτη. Η τούρκικη ομάδα πραγματοποίησε τρία εξαιρετικά δέκαλεπτα, με τον Μισιτς να καταστρέφει κάθε αμυντικό πλάνο που είχε προετοιμάσει ο Δημητρης Ιτούδης, ώστοσο η ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφερε τούμπα το ματς και άγγιξε το θαύμα.

Πρωτοεργάτης της Εφές ήταν ο Μίσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, σταμάτησε στους 25 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γουίλ Κλάιμπερν (26 πόντους) κράτησε ζωντανός αρχικά την ΤΣΣΚΑ και ξεκίνησε την αντεπίθεση των Ρώσων.


Mατσάρα και το Μπαρτσελόνα - Αρμάνι


Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, η Μπαρτσελόνα υπέταξε την Αρμάνι Μιλάνο στον ημιτελικό της Euroleague, επικρατώντας με σκορ 84-82, χάρη σε ένα φοβερό buzzer beater του Κόρι Χίγκινς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από… ωραίος, μοιραίος ο Κέβιν Πάντερ που αστόχησε σε δύο σουτ στο τέλος.

Οι δύο ομάδες παρέδωσαν… δωρεάν μαθήματα μπάσκετ και μας χάρισαν ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία των Final Four. Δυνατές μάχες, πολλά καλάθια, αγωνία στο τέλος και έναν buzzer beater από τον Χίγκινς που έπαιζε με 4 φάουλ από την τρίτη περίοδο. Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη.