Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στο Ντραγκάο και με την απόδοση της διέψευσε τα προγνωστικά.

Η Τσέλσι είχε μερικές επικίνδυνες στιγμές πριν το γκολ, αλλά τα τελειώματα του Βέρνερ δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τον Έντερσον. Στον αντίποδα, η Σίτι είχε αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας, όμως ο Μεντί δεν ένιωσε να απειλείται.
Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν στο 42′. Ο Μάουντ είδε στον κενό χώρο την κίνηση του Χάβερτς και πάσαρε, αυτός πήρε τη μπάλα και πέρασε τον Έντερσον κερδίζοντας και την κόντρα και σε κενή εστία πλάσαρε.

Το δεκάρι

Ο Ενγκολό Καντέ ήταν πανταχού παρών. Ο κεντρικός χαφ από το Μάλι δημιουργούσε υπεραριθμία για την Τσέλσι με τα τρεξίματα του, ήταν ανακόπτοντας επιθέσεις των Σίτιζενς, είτε προωθώντας τη μπάλα στην επίθεση με σωστές και ασφαλείς πάσες.

Πού κρίθηκε

Στον τραυματισμό και στην αναγκαστική αλλαγή του Ντε Μπρόινε. Μετά από αυτόν, η Σίτι έχασε το καθαρό μυαλό της, τον παίκτη που ανέβαζε τη μπάλα και μπορούσε να δημιουργήσει. Μετά την έξοδο του, οι συμπαίκτες του χάθηκαν.

Στον πάγκο

Έπρεπε να μείνει ο Βέρνερ αφού αν είχε καλύτερα τελειώματα στις φάσεις, η Τσέλσι θα είχε πετύχει περισσότερα γκολ πιο νωρίς. Στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε τρεις φορές απέναντι από τον Έντερσον και τις σπατάλησε όλες.

Δείτε το γκολ