Στους «4» του Roland Garros προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Σβίατεκ, συνεχίζοντας να διεκδικεί το όνειρο. 

Η Μαρία Σάκκαρη γίνεται η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που φτάνει στους «4» του Roland Garros γράφοντας ιστορία, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα.

«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες» δήλωσε η πρωταθλήτριαμετά το τέλος του αγώνα.


Ο αγώνας 

H Σάκκαρη έκανε ένα μικρό θαύμα, καθώς υποχρέωσε την Πολωνή στην απώλεια του πρώτου της σετ στο Roland Garros από το 2019 έπειτα από 21 σερί κερδισμένα.

Η Ελληνίδα, αν και βρέθηκε πίσω 0-2 με break, έκανε το 2-2 και μετά πήγαν χέρι – χέρι μέχρι το 8ο game (4-4) ώσπου η Σάκκαρη έκανε break και προηγήθηκε με 5-4.

Η Μαρία έχασε αρχικά το πρώτο της set point, όμως έσβησε επιτυχώς ένα break της Σβίατεκ και τελικά πήρε ένα μεγάλο ράλι για να κάνει το 6-4 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς σε 47 λεπτά.

Η Σβίατεκ ξεκίνησε ιδανικά το πρώτο σετ, φτάνοντας με μπρέικ γρήγορα στο 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2, με το τέταρτο game να κρατά σχεδόν 8 λεπτά και αφού νωρίτερα έσωσε τρεις ευκαιρίες να το τελειώσει η Σβίατεκ.

Με την σειρά της η Πολωνή έσωσε τρία break point της Μαρίας και προηγήθηκε 3-2, αλλά αμέσως ισοφάρισε η Σάκκαρη. Στο επόμενο game η Σβίατεκ είχε άψογο σερβίς και πέρασε ξανά μπροστά με 4-3, καθώς η Μαρία δεν μπόρεσε να βγάλει επιστροφή σε κανένα από τα σερβίς της. Απάντησε όμως με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια βρήκε και μπρέικ χάρη στα λάθη που ανάγκασε την αντίπαλό της να κάνει, σερβίροντας για το σετ στο 5-4!

Στο σερβίς της δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είχε δύο match point και στο δεύτερο τελείωσε το πρώτο σετ (6-4) για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο πανηγυρισμός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο 1-0