Δεν μπορεί να περιγράψει την τεράστια χαρά της για την ιστορική της πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη.

Είπε, μεταξύ άλλων, η τρισευτυχισμένη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της επί της Σβιάτεκ:

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, κάναμε τεράστιο βήμα σήμερα. Δεν θα αποκαλύψω τι σχέδιο είχα, ούτε τα μικρά μυστικά μου, άλλωστε θα ξαναπαίξω με τη Σβιάτεκ… Το διασκέδασα σήμερα, το απόλαυσα. Μίλησα με τον εαυτό μου πριν το ματς, είπα είναι πολύ σημαντικό, απλά απόλαυσέ το, παίζεις σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου. Είχα αυτοπεποίθηση, έκανα αυτό που μου είπε ο προπονητής μου και κέρδισα. Ήξερα ότι η αντίπαλός μου δεν είχε χάσει ούτε σετ στο τουρνουά από πέρυσι, αλλά δεν το σκεφτόμουν. Ήξερα ότι αν έπαιζα καλά θα έδινα στον εαυτό μου μια καλή ευκαιρία να κερδίσω και αυτό έκανα».

Και συνέχισε, τονίζοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες που είναι εδώ (Παρίσι) και σε όσους μας βλέπουν από την τηλεόραση, στην ομάδα μου, στην οικογένειά μου… Ελπίζω και εγώ και ο Στέφανος να αργήσουμε να επιστρέψουμε και να μας υποδεχθείτε με πολλή αγάπη! Θα είναι πολύ δύσκολο το ματς αύριο. Είναι απίστευτο, δυο Έλληνες στα ημιτελικά του Rolland Garros! Αν σας το λέγαμε πριν από δύο χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς και με το δίκιο σας. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, το δείχνουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα».

Η συγγνώμη της Σάκκαρη στη μητέρα της

Μετά τις δηλώσεις στους διοργανωτές, μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Μελετήσαμε αρκετά την αντίπαλο, εκτέλεσα τις οδηγίες του προπονητή, είχα πολλή αυτοπεποίθηση. Ήξερα ότι αν παίξω το παιχνίδι μου θα δώσω στον εαυτό μου ευκαιρία να κερδίσω, θέλω να συνεχίσω έτσι, θα είναι δύσκολο το ματς αύριο στα ημιτελικά. Ήξερα για τα συνεχόμενα κερδισμένα σετ της αντιπάλου μου στο Roland Garros, 22 συνολικά, αλλά έμεινα ανεπηρέαστη. Είναι απίστευτο, όνειρο, να είναι δύο Έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros, δεν θα πίστευε κανείς ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο πριν από πέντε χρόνια. Είναι μεγάλες στιγμές αυτές για την Ελλάδα, χαίρομαι πολύ για τους Έλληνες, δείχνουμε πόσο αγαπάμε αυτή τη χώρα».

Ενώ, αναφορικά με το γεγονός πως έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ της μητέρας της, η Μαρία Σάκκαρη είπε: «Συγγνώμη μαμά, σε περιμένω στο Παρίσι».