Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με υπερηφάνεια τις στιγμές δόξας που μας χαρίζουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι έγραψαν ιστορία με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Roland Garros. Συγκεκριμένα, η ελληνίδα τενίστρια έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα με αντίπαλο τη Μπάρμπορα Κρετσίκοβα, όμως ηττήθηκε με 2-1 σετ.

To ελληνικό τένις γιορτάζει και για ακόμη μια φορά το δυναμικό δίδυμο της αντισφαίρισης κάνει τους Έλληνες να ασχολούνται με το άθλημα, αφού τα τερέν του Παρισιού τείνουν να γίνουν ελληνική υπόθεση. 

Πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί  με πολλές αξιώσεις τη συμμετοχή τους στον τελικό ενός Γκραν Σλαμ. Κάτι που μπορεί να μην έχει πετύχει ξανά στην έως τώρα καριέρα του, αλλά πιθανότατα θα κάνει πολλές φορές στο μέλλον. Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 4ο ημιτελικό της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ την Παρασκευή, απέναντι στον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στο διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έχουν μπροστά τους ένα γεμάτο από αθλητικές υποχρεώσεις καλοκαίρι, ωστόσο δεν πρόκειται να λείψουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το αποκορύφωμα όμως είναι, πως φαίνεται να συμφώνησαν να παίξουν και μαζί στο μικτό διπλό.

D6yZncQW4AAaPV3__1_

Το χρυσό δίδυμο θα αγωνιστεί στο διπλό του Ολυμπιακού τουρνουά τένις του Τόκιο. Η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε από το Παρίσι πως: «Πιστεύω ότι θα παίξουμε. Το θέμα είναι να μπούμε, γιατί είναι 16 ομάδες. Με την κατάταξη και των δύο, δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε συμφωνήσει ότι θα παίξουμε». Οι δύο πρωταθλητές έχουν υψηλό combined ranking, Νο 5 και Νο 18 αντίστοιχα, και έχουν εξασφαλίσει και τη συμμετοχή τους στο μονό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η πρόκριση που έγραψε ιστορία 

Το βράδυ της Τρίτης (8/6) Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος πάει στον τέταρτο ημιτελικό σε Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του και δεύτερο στο Γαλλικό Όπεν.

τσιτσιπασ

Αντίπαλός του θα είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τη μάχη να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής (11/6).

Στέφανος Τσιτσιπάς: Γεννημένος πρωταθλητής

Η ελληνική προέλαση ξεκίνησε μία μέρα νωρίτερα, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ του Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και πήρε την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Grand Slam.
«Θα αξιολογούσα τον αγώνα υψηλού επιπέδου από μεριάς μου. Έδειξε το χαρακτήρα που θέλω να δείχνω μέσα στο γήπεδο. Έμεινα συγκεντρωμένος έμεινα πιστός στο ότι μπορώ να κάνω κάτι σήμερα και στο τέλος επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες μου» σημείωσε ο Έλληνας τενίστας.