Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros του εξασφάλισε νέα άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και τουλάχιστον 750.000 ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που έφτασε σε τελικό grand slam.

Mε την παρουσία του στον τελικό του Roland Garros εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα προσθέσει στον λογαριασμό του τουλάχιστον 750.000 ευρώ μετά την αποψινή νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Με αυτήν την πρόκρισή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί πιο ψηλά από ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη. Ανεξάρτητα με το τί θα γίνει στον τελικό, θα βρεθεί στην τέταρτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης.

Μάλιστα, υπάρχει σενάριο που τον φέρνει ακόμα και στην τρίτη θέση. Ποιο είναι αυτό; Είναι ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Τζόκοβιτς να αποκλείσει τον Ναδάλ στον ημιτελικό και ο Τσιτσιπάς να κατακτήσει το Roland Garros.

Βέβαια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν κατακτήσει το τρόπαιο θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό περίπου τα διπλά. Το έπαθλο για τον νικητή είναι 1.400.000 ευρώ.