Μία πολύ μεγάλη «μάχη» έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες. Ωστόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν αυτός που κατέκτησε το Grand Slam καθώς κατάφερε να επικρατησει στον τελικό με 3-2 σετ.

Αφού ξέσπασε σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας πρωταθλητής στάθηκε στο γήπεδο του Παρισίου και μίλησε για την εκπληκτική εβδομάδα που πέρασε στη Γαλλία.

5323758

Ο 22χρονος τενίστας όντας συγκινημένος δήλωσε: «Πρώτη φορά έπαιξα σε έναν τέτοιο τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος με τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πρέπει να τονίσω πως εμπνέομαι από εκείνον. Θα ήμουν ευγνώμον να πετύχω έστω τα μισά από όσα έχει πετύχει εκείνος.



Δεν είναι μόνο ο Νόβακ, αλλά και η ομάδα του που τον έχουν βοηθήσει να φτάσει ως εκεί. Ηταν μια μεγάλη εβδομάδα εδώ, στο Παρίσι και ένιωσα πολύ ωραία συναισθήματα με τον κόσμο και την ομάδα στο πλάι μου. Με βοήθησαν να πετύχω του στόχους και τα όνειρά μου. Ηταν δύο υπέροχες εβδομάδες για εμένα και ελπίζω να επιστρέψω και να τα πάω καλά και πάλι την επόμενη σεζόν».

Ο Έλληνας τενίστας τόνισε μετά το τέλος του τελικού πως έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρόσθεσε πως είναι χαρούμενος με την πορεία του.

«Ευχαριστώ το Ρολάν Γκαρός και ελπίζω να επιστρέψω για να προσφέρω ένα ωραίο θέαμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής.