Ο Βασίλιε Μίτσιτς ολοκλήρωσε μια τρομερή σεζόν με την Αναντολού Εφές, όπου αναδείχθηκε MVP τόσο της κανονικής περιόδου, όσο και τους Final Four οδηγώντας του Τούρκους στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σέρβος γκαρντ, μιλώντας στην εκπομπή «The Crossover» και τον Τζο Αρλάουσκας, αποκάλυψε πως η μεγάλη του αγάπη είναι το σκι και πως θεωρεί ότι είναι καλύτερος από ότι στο μπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια της μητέρας του.

Οι δηλώσεις του Βασίλιε Μίτσιτς:

Για το σκι που είναι η μεγάλη του αγάπη:

«Εξακολουθώ να πιστεύω πως είμαι καλύτερος στο σκι από το μπάσκετ… Είναι κάτι που πιστεύουν επίσης οι φίλοι μου! Το σκι είναι η πρώτη μου αγάπη. Το μπάσκετ είναι η δεύτερη.

Μεγάλωσα στα βουνά. Τα πιο διάσημα βουνά στη Σερβία. Για έξι μήνες τον χρόνο είχαμε χιόνι και δεν είχαμε άλλη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις ταλέντο και δουλεύεις σκληρά, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα».

Για τη μητέρα του:

«Πριν από δυο χρόνια έχασα τη μητέρα μου. Είναι μια τεράστια απώλεια για μένα… Όπως κάθε μητέρα, ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος στη ζωή μου. Όλες εκείνες οι κουβέντες που έκανα με τους γονείς μου με έχουν σημαδέψει. Με έχουν αγγίξει τόσο πολύ που τις έχω συνεχώς στο μυαλό μου».