Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετέχει στο Γουίμπλεντον και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι το οποίο είναι πλήγμα και για τις δύο διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ράφα Ναδάλ

«Γεια σας, αποφάσισα να μην πάρω μέρος στο φετινό Champioships στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ποτέ δεν είναι εύκολη απόφαση, όμως αφού άκουσα το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι είναι η σωστή απόφαση.

Ο στόχος είναι να παρατείνω την καριέρα μου και να κάνω αυτό που με κάνει χαρούμενο, να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίσω να παλεύω για αυτούς τους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους στο μέγιστο επίπεδο του συναγωνισμού.

Το γεγονός ότι υπήρξαν μόνο δύο εβδομάδες ανάμεσα στο RG και το Wimbledon δεν το έκανε ευκολότερο για την αποθεραπεία του σώματός μου μετά την πάντα απαιτητική χωμάτινη σεζόν. Ήταν δύο μήνες σκληρής προσπάθειας και η απόφαση που πήρα βλέπει μεσο-μακροπρόθεσμα.

Η πρόληψη σε οποιοδήποτε βαθμό στο σώμα μου είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου για να συνεχίσω να παλεύω στο υψηλότερο επίπεδο συναγωνισμού και τίτλων.

Θέλω να στείλω ένα ξεχωριστό μήνυμα στους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αγγλία και την Ιαπωνία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα σήμαιναν πολλά και ήταν προτεραιότητά μου ως αθλητή, βρήκα το πνεύμα που κάθε αθλητής θέλει να ζήσει. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να ζήσω 3 και είχα την τιμή να είμαι σημαιοφόρος για τη χώρα μου».