Έντονη ανησυχία υπάρχει στο Τόκιο εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ιαπωνία, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ακυρωθούν εκ νέου οι Ολυμπιακοί Αγώνες, υπό τον φόβο της έξαρσης του κοροναϊού. 

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο, ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης για το αν υπάρχει ακόμη ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης, αρνήθηκε να το αποκλείσει.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες αν υπάρξει έξαρση» τόνισε ο ίδιος.

«Έχουμε συμφωνήσει πως βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης, θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερή σύσκεψη. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν. Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης, με τη διεξαγωγή αγώνων γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ αύριο, Τετάρτη.

Πλέον 71 κρούσματα συνδέονται με τους Ολυμπιακούς, με μολύνσεις να καταγράφονται ακόμα και στο Ολυμπιακό χωριό. Επιπλέον, άλλοι δύο σπόνσορες ανακοίνωσαν πως δεν θα εκπροσωπηθούν στην τελετή έναρξη, υπό το βάρος των αντιδράσεων.