Πριν την αναχώρηση της «γαλανόλευκης» για το φιλικό με την Πορτογαλία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος έδωσαν το παρών σε εκδήλωση του ΟΠΑΠ .

Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως το όνειρο ξεκινά και ζήτησε κόσμο στην Βραζιλία: «Δεν πρόκειται να πω πολλά, γιατί έτσι και αλλιώς τις λέξεις τις παίρνει ο άνεμος. Το μοναδικό που θέλω να πω είναι πως ξεκινάει το όνειρο, και σίγουρα θα δουλέψουμε όλοι στο μάξιμουμ για να σταθεροποιήσουμε αυτό το όνειρο. Ελάτε μαζί μας. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τι έχω συμβουλέψει τους ποδοσφαιριστές. Θα τα πούμε άλλη φορά αυτά».

Καραγκούνης: «Θα τα δώσουμε όλα»

Στην εκδήλωση μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, αναφέροντας: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και τους συμπαίκτες μου που θα μπούμε στο αεροπλάνο για να κάνουμε το όμορφο αυτό ταξίδι. Πιστεύω πως είμαστε όλοι καλά έχουμε ένα στόχο που είναι να επιστρέψουμε ύστερα από αρκετό καιρό και παραπάνω από ένα μήνα. Θα τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε πάντα». 

Δηλώσεις έκανε ο Φάνης Γκέκας, λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Φαίνεται το κλίμα που υπάρχει. Πάμε για το όνειρο», ενώ ο Στέφανος Καπίνο είπε: «Είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι στο ταξίδι με όλα αυτά τα παιδιά».