Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
petrounias_3
Sports

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας: Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από πολύωρο ταξίδι και στις δηλώσεις του ανέφερε πως τα συναισθήματά του είναι θετικά μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε

Στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τόνισε πως αισθάνεται μια χαρά με το αποτέλεσμα, καθώς και μόνο η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν επιτυχία μετά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να αγκαλιάσει τις κόρες του, ενώ πρόσθεσε πως το κίνητρο για το Παρίσι είναι ακόμα πιο ισχυρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λευτέρης Πετρούνιας

«Όταν έφτασα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορώ να πω ότι φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία της πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Ήμουν και είμαι σε καλή ψυχολογία, ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και στη 2η θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι αθλητές πήραν αυτό που αξίζανε».

Αναφορικά με τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Αρκετά είναι τα χρόνια που κέρδιζα, αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα. Είναι κοντά τα τρία χρόνια, μου φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Για τις αλλαγές που απαιτούνται στον ελληνικό αθλητισμό: «Αρχικά πρέπει οι αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας κι όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μη βλέπουμε περιπτώσεις σαν του Ιακωβίδη. Με μια καλύτερη οργάνωση μπορεί ο αθλητισμός να πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών σιγά-σιγά μεγαλώνει, θα αυξηθεί η εκπροσώπησή τους και σε βάθος χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα».

Αναφέρθηκε και στις φωτιές που πλήττουν τη χώρα: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη χώρα μας και στη φύση μας. Μας στεναχωρεί επίσης πάρα πολύ αυτό που έχει συμβεί με τα ζωάκια».

Έκλεισε λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου».