Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη (Νο18 στον κόσμο) είχε περάσει χωρίς αγώνα από τον πρώτο γύρο και έδειξε να μην έχει πολύ καλό ρυθμό, αλλά έστω κι έτσι πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” του τουρνουά. Επόμενη αντίπαλός της η Βικτόρια Αζαρένκα (Νο15).

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη έκανε πρώτη μπρέικ στο πρώτο σετ για να πάρει το προβάδισμα με 3-2, αλλά η Ρωσίδα (Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης) “απάντησε” αμέσως με δικό της μπρέικ και στη συνέχεια έσβησε τρία μπρέικ πόιντ της Ελληνίδας για να κάνει το 4-3 υπέρ της. Το Νο 18 του κόσμου και Νο 11 του ταμπλό όμως, “έτρεξε” στη συνέχεια ένα 3-0 για να “κλείσει” το πρώτο σετ με 6-4 και να προηγηθεί με 1-0 στο παιχνίδι.

Το σερί της Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, καθώς έκανε νέο μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ της Κουντερμέτοβα για το γρήγορο 2-0. Η Ρωσίδα δεν τα παράτησε όμως και με δικό της μπρέικ και ανατροπή, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-2. Οι δύο αθλήτριες διατήρησαν στη συνέχεια τα σερβίς τους μέχρι το 6-5. Ισοφάρισαν σε 1-1.

Τα πάντα κρίθηκαν έτσι σε τρίτο σετ, όπου το ντέρμπι συνεχίστηκε. Η Κουντερμέτοβα έκανε πρώτη μπρέικ για το 2-0, αλλά η Σάκκαρη με δικό της μπρέικ έφερε το ματς στα ίσια (2-2). Ακολούθησε ένα σερί από μπρέικ από αμφότερες, το οποίο και έφερε το σκορ στο 4-3. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε αμέσως μετά το 5-3 μετά από νέα “μάχη” και κατάφερε να κλείσει το σετ και το παιχνίδι με 6-4 και 2-1.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε έτσι στον τρίτο γύρο και τη φάση των “16” του WTA 100 στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου και θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα, No 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε το βίντεο