Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-09-16T155007_999
Sports

Αποκάλυψη: Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μολύνθηκε από τα περιστέρια του

«Ο Ντούντα μολύνθηκε από τα περιστέρια που ήταν το τεράστιο πάθος του! Είχε μαζέψει υγρό στον πνεύμονα από αυτό»

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τον θάνατο του προπονητή - θρύλου Ντούσαν Ίβκοβιτς, προέβη ο επίσης Σέρβος προπονητής μπάσκετ, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Ο 62χρονος προπονητής, μιλώντας στο σέρβικο κανάλι «Prvu» αναφέρθηκε στο θάνατο του Ντούντα και αποκάλυψε ότι ο προπονητής μολύνθηκε από τα περιστέρια του.

«Ξέρω πως ο Ντούντα είχε κάποια προβλήματα υγείας. Ο Ντούντα μολύνθηκε από τα περιστέρια που ήταν το τεράστιο πάθος του! Είχε μαζέψει υγρό στον πνεύμονα από αυτό… Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει…», είπε ο Βουγιόσεβιτς.

O Σέρβος προπονητής ανέφερε, επίσης, ότι είναι μια δύσκολη στιγμή για το σερβικό μπάσκετ: «Όλα όσα έκανε τα έκανε με τον δικό του τρόπο… αυτή η αφοσίωση στα περιστέρια, στην εθνική Σερβίας, στην οργάνωση πριν από τα παιχνίδια… Γινόμαστε λιγότερο δυνατοί όταν μένουμε χωρίς τέτοιους σπουδαίους ανθρώπους».

«Είναι το πάθος μου»

Στα 78 του έτη, ο σπουδαίος προπονητής του Ολυμπιακού και όχι μόνο, «άφησε την τελευταία του πνοή» στην πατρίδα του. Η παθολογική αγάπη του, για τα περιστέρια ήταν γνωστή και είχε εξήγηση, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο «Ντούντα» σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Είναι οικογενειακή ρίζα. Ο σπουδαίος φυσικός Νίκολα Τέσλα ήταν θείος της μητέρας μου. Ξέρω ότι στα δωμάτια που ζούσε είχε πάντοτε ζευγάρια περιστέρια. Είναι τρομερό πάθος, είναι τρέλα. Δουλεύω με επιλογές ειδών, τα ζευγαρώνω. Σήμερα, στον τρελό κόσμο που ζούμε, στο στρες, εμένα με λυτρώνει να ασχοληθώ τον ελάχιστο χρόνο που έχω ελεύθερο με τα περιστέρια μου», είχε πει.