Ημερολόγια καταστρώματος
Ημερολόγια καταστρώματος Αντώνης Πρέκας
tzokovits
Sports

«Μπλόκο» στη βίζα του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς - Στον αέρα η συμμετοχή στο Australian Open

Ο αθλητής βρίσκεται στην Αυστραλία αλλά περιμένει τη θεώρηση της βίζας του, που όπως φαίνεται δεν θα την πάρει.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, καθώς οι Αρχές της Αυστραλίας αρνούνται τελικά να του δώσουν βίζα για παραμονή στη χώρα. 

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, πήρε το πράσινο φως για να παίξει στη Μελβούρνη, εξασφαλίζοντας ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές του τουρνουά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Η συμπεριφορά του προκάλεσε «έκρηξη» στην Αυστραλία, με τον πρωθυπουργό της χώρας Σκοτ Μόρισον να δηλώνει ότι ο διάσημος τενίστας θα ...έμπαινε στο επόμενο αεροπλάνο, αν δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν ιατρικά επιβεβλημένο να μην εμβολιαστεί.

Ο αθλητής βρίσκεται στην Αυστραλία αλλά περιμένει τη θεώρηση της βίζας του, που όπως φαίνεται δεν θα την πάρει.

Κατά τη συνέντευξή του, ως είθισται, στον συνοριακό έλεγχο, φαίνεται ότι ο τενίστας δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς τον λόγο αυτής της ιατρικής εξαίρεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυστραλιανών μέσων, πιθανότατα αυτός ο λόγος είναι η νόσηση του Τζόκοβιτς από Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο.

Η πολιτεία της Βικτόριας όμως δεν επιτρέπει την είσοδο στους μη εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού, εκτός εάν περάσουν από υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο και όπως φαίνεται δεν διατίθενται να κάνουν καμία εξαίρεση.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Πολιτείας, Jaala Pulford, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν το αίτημα του Τζόκοβιτς για τη βίζα που απαιτείται προκειμξένου να παραμείνει στη χώρα.

«Είμαστε ξεκάθαροι: Οι εγκρίσεις για τη βίζα είναι θέμα της Πολιτείας, και οι ιατρικές εξαιρέσεις είναι θέμα των γιατρών», τόνισε ο υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της υπουργού Εσωτερικών Karen Andrews: «Οποιοδήποτε πρόσωπο που επιθυμεί να εισέλθει στην Αυστραλία θα πρέπει να συμβιβάζεται με τους αυστηρούς συνοριακούς κανόνες μας».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που έχει προκύψει με την «εξαίρεση» του ανεμβολίαστου κατόχου 20 Gran Slam έχει προκαλέσει οργή στην αυστραλιανή κοινωνία, με τους φιλάθλους να απειλούν τη διοργάνωση με μποϊκοτάζ.