Η γνωστή ιστοσελίδα «The Athletic» έβαλε στη σειρά τούς κορυφαίους 75 παίκτες του ΝΒΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να «κατακτά» την 24η θέση.

Σημειώνεται πως το ΝΒΑ συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής τη φετινή αγωνιστική περίοδο κι έτσι, η διάσημη ιστοσελίδα «The Athletic», αποφάσισε να κατατάξει τους 75 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της λίγκας, όπως αυτοί προέκυψαν, έπειτα από ψηφοφορία που είχε γίνει πριν λίγους μήνες.

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος και κατατάσσεται στο νούμερο 24 όλων των εποχών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Μάλιστα ο «Greek Freak», όταν ενημερώθηκε για αυτό, δεν μπορούσε να το πιστέψει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίζετε μαζί μου;».

Στα εννέα χρόνια που ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται στη λίγκα, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τους Μπακς, δύο φορές τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου (2019, 2020) και μία των τελικών (2021), ενώ ακόμα έχει αναδειχθεί ως ο «Πιο Βελτιωμένος Παίκτης» του 2017 και καλύτερος αμυντικός του 2020.

Πώς αντέδρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Με κοροϊδεύετε;», είπε, γελώντας. Όλα αυτά λίγη ώρα μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Τορόντο Ράπτορς, οπότε και είχε τη σχετική λίστα στα χέρια του.

Ο Greek Freak δεν σταμάτησε να κάνει πλάκα για το γεγονός, λέγοντας στη σύντροφό του, που ήταν μαζί, πως «κοίτα, με βάλανε στο Νο24 της λίστας», για να προσθέσει, αστειευόμενος, «δεν μπορείτε να μου μιλάτε πια».

Δεν έμεινε βέβαια στο χιουμοριστικό τού πράγματος, αφού εξήγησε πως: «Στο τέλος της ημέρας, όλα αυτά τα κομπλιμέντα τα κάνω στην άκρη, γιατί πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Αυτά τα κομπλιμέντα απλά σε καθυστερούν».

Μάλιστα, θυμήθηκε και τα λόγια που είχε ανταλλάξει με τον Θοδωρή Παπαλουκά, μετά την παρέλαση στο Μιλγουόκι το περσινό καλοκαίρι:

«Μου είπε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Τον ρώτησα τι εννοεί, και μου απάντησε πως κάθε φορά που καταφέρνω ή κερδίζω κάτι, θα ψάχνω τον επόμενο στόχο. Γιατί έτσι, λέει, είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Κι έτσι είναι. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως «γαμώτο, είναι τρελό αυτό, αλλά ήδη σκέφτομαι τι ακολουθεί».