Μετά το «θρίλερ» που έζησε ο κορυφαίος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς επέλεξε να μην εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού και συνεπώς, δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο Australian Open, αποκαλύπτει αποκαλύπτει κάποιες κινήσεις του, για να ηρεμήσει την κοινή γνώμη όπως και πολλούς από τους θαυμαστές του, που εκνευρίστηκαν με τη συγκεκριμένη του επιλογή.

Συγκεκριμένα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγόρασε το 80% της δανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «QuantBioRes», με στόχο την ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας κατά της Covid-19, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Σύμφωνα πάντως με τον CEO της εταιρίας, Ιβάν Λοντσάρεβιτς, η συγκεκριμένη επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020, χωρίς όμως να πει περισσότερα για το ποσό που δόθηκε.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Λοντσάρεβιτς, η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία και επεξεργάζονταν μια θεραπεία και όχι ένα εμβόλιο.

Με αυτή την κίνηση, ο Τζόκοβιτς ήθελε να θυμίσει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένας ανεμβολίαστος σούπερ-σταρ του τένις, αλλά και να ενισχύσει το προφίλ του, με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία αποφάσισε να απελάσει τον “Νόλε” από τη χώρα, στερώντας του τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Η δικαστική διαμάχη της  χώρας με τον ανεμβολίαστο Σέρβο κράτησε 10 ημέρες και τελικά, έστειλε σπίτι του το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις των ανδρών.