Ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό μπορεί να γίνει ο Πέδρο Μαρτίνς στο τέλος του νέου του συμβολαίου, το οποίο έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2024.

Οι 196 αγώνες (131 νίκες, 35 ισοπαλίες, 30 ήττες) θα γίνουν πολλαπλάσιοι. Και στόχος όλων είναι να... αυγατίσουν και οι τίτλοι, οι διακρίσεις, οι νέες επιτυχίες. Στόχος είναι οι νέες κορυφές. Ο Μαρτίνς δεν είναι απλώς ένας ακόμη προπονητής του Ολυμπιακού.

Στην 4η σεζόν του στον Πειραιά, «...είναι πλέον ένας πολύ καλός φίλος, ένα μέλος της οικογένειάς μας. Πάνω από όλα, εκτός από πολύ καλός προπονητής, είναι πολύ καλός άνθρωπος, που μπορείς να τον εμπιστευτείς, να συζητάς για ποδόσφαιρο και να βασιστείς πάνω του για τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα και κράτησε για ακόμη δύο χρόνια τον Πορτογάλο τεχνικό στο κουμάντο της ομάδας του.

Περηφάνια

Διότι πέρα από καλός προπονητής, ο Μαρτίνς έχει ένα μεγάλο προσόν: Δεν χρειάζεται να γνωρίζει τα βασικά. Είναι βίωμά του: «Νιώθω μεγάλη περηφάνια. Όλοι ξέρετε ότι εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου. Νιώθω ευπρόσδεκτος. Ο πρόεδρος μου δίνει τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψω και να κάνω αυτό που θέλω στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου. Θα συνεχίσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε πρώτοι και να φέρνουμε επιτυχίες. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεχίζω στον Ολυμπιακό».

Για το μέλλον

Επιτυχίες. Αυτή είναι η λέξη-κλειδί. Δίπλα από την «οικογένεια». Διότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό. Δεν «πετάει» τα «παιδιά» του. Τα στηρίζει, τα αγαπάει, τους δίνει χρόνο, χώρο και ευκαιρίες. Κάνει αυτό που μόνο οι μεγάλες και σοβαρές ομάδες πράττουν. Φροντίζει για το μέλλον, από το παρόν.

Το αύριο ήδη σχεδιάζεται με προσοχή και πλάνο. Ακόμη και αυτό το γεγονός της επέκτασης του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς είναι τεράστιας σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην ελίτ

Ο Πορτογάλος δεν είναι ένας ακόμη του... σωρού. Μέσω του Ολυμπιακού έγινε μέλος της προπονητικής ελίτ, τόσο της χώρας του όσο και της Ευρώπης. Έγινε δέκτης σοβαρών προτάσεων. Έγινε πελάτης του πανίσχυρου Πίνι Ζαχάβι. Έγινε πρωταθλητής, κυπελλούχος, έπαιξε στο Champions League και το όνομά του έγινε συνώνυμο της σοβαρότητας, αλλά και των επιτυχιών. Μέσω του Ολυμπιακού, πάντα. Και αυτό δεν το ξεχνάει. Οπως είπε, άλλωστε, στo «S», λίγο μετά την επέκταση του συμβολαίου του. «Εγώ μένω όπου αισθάνομαι καλά. Όταν περνάω καλά, δεν φεύγω. Το κάνω σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου. Ποιος αφήνει το σπίτι του; Εγώ όχι».


Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στον συντάκτη του «S», Νίκο Κώτση, λίγο μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Ιανουαρίου 2022.