Θρίαμβος για άλλη μια φορά για την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μετά την Άρσεναλ, ήταν η σειρά της Λέστερ να υποκλιθεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στο «City Ground» για το FA Cup.

Με σπουδαία εμφάνιση η ομάδα του Κούπερ διέλυσε με 4-1 την κάτοχο του τροπαίου, σε μία βραδιά που θα θυμούνται για πολύ καιρό οι φίλοι των «reds».

Η Φόρεστ ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν στο 19′ ο Ντέιβις σημάδεψε το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά όμως ήρθε το 1-0 με σκόρερ τον Ζίνκρναγκελ μετά την κεφαλιά-πάσα του Ντέιβις.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ, ήρθε και το δεύτερο. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Αμαρτέι έκανε λάθος, με τον Τζόνσον να παίρνει την μπάλα και να τελειώνει τη φάση για το 2-0.

Στο 32′ η Νότιγχαμ πέτυχε και τρίτο γκολ με κεφαλιά του Γουόραλ από κόρνερ και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Η Λέστερ αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει πριν τελειώσει το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 40′ ο Ιενάτσο μείωσε σε 3-1 εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Σαμπά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νότιγχαμ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Σπενς να γράφει το 4-1 στο 61′ και να δίνει με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στην ομάδα του. Στους «16» του Κυπέλλου, η Νότιγχαμ θα αντιμετωπίσει την Χάντσερσφιλντ.