Ύστερα από επτά αναβολές, η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την εισβολή του στο γήπεδο της Τούμπας με όπλο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ άρχισε την προηγούμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, για να διακοπεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Η δίκη για διάφορους λόγους -που αφορούν την πανδημία, κωλύματα συνηγόρων, απουσία μαρτύρων- έχει αναβληθεί ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά φορές! Αυτή τη φορά ο λόγος της διακοπής αφορούσε δικονομικό λόγο, που σχετίζεται με τον συνήγορο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι ο Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει να δικάζουν πανεπιστημιακοί υποθέσεις που εισάγονται στα ακροατήρια του Πλημμελειοδικείου. Ειδικότερα, η διαδικασία διακόπηκε προκειμένου να αναλάβει άλλος συνήγορος την υπεράσπιση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν παρέστη στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Αυτή τη φορά στη δικαστική αίθουσα παρουσιάστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης και βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Γιώργος Κομίνης, ο οποίος είχε απουσιάσει τις προηγούμενες φορές και γι’ αυτόν τον λόγο είχε τιμωρηθεί και με χρηματική ποινή λιπομαρτυρίας. Η κατάθεσή του μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την ποινική έκβαση της υπόθεσης. Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, σε δίκη για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παραβάσεις σχετικές με τον αθλητικό νόμο.

Από την αθλητική Δικαιοσύνη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί γι’ αυτή την υπόθεση με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε απαγορευτεί η είσοδος σε αθλητικούς χώρους για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, το 2018, και είχε γίνει θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις φωτογραφίες του με το όπλο στη ζώνη να κάνουν τον γύρο του κόσμου.