Ετοιμη να πετάξει εκτός διεθνών διοργανώσεων τη Ρωσία είναι η FIFA, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Reuters».

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η FIFA σε συνεργασία με την UEFA θα ανακοινώσει την αποβολή της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός και από τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μια απόφαση που πάρθηκε μετά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία και τη ρώσικη εισβολή, με το «Reuters» μάλιστα να αναφέρει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η FIFA πριν από λίγες ώρες είχε αποφασίσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αγωνιστεί σε διεθνείς διοργανώσεις με το ακρωνύμιο «RFU», αλλά αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία – σε συνεργασία με την UEFA – να προχωράει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η απόφαση της FIFA στηρίχθηκε στην εξαγγελία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία κάλεσε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες να αποβάλλουν τους Ρώσους, αλλά και τους Λευκορώσους αθλητές και διαιτητές από τις διεθνείς διοργανώσεις.