Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
tsitsipas
Sports

Τσιτσιπάς: Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το τένις

Το πρόβλημα στον αγκώνα που τον προβλημάτισε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να διακριθεί και στο τουρνουά των ΗΠΑ, το Indian Wells της Καλιφόρνια. Ωστόσο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν ριχτεί στη μάχη του BNP Paribas Open αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε την περασμένη σεζόν λόγω του προβλήματος στον αγκώνα του, αποκαλύπτοντας πως είχε σκεφθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί .

«Ηταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο όπου δεν απολάμβανα το τένις γιατί ο πόνος ήταν τόσο έντονος. Θυμάμαι που ήμουν στο ATP Finals και λίγες μέρες πριν από την εγχείρηση, σκεφτόμουν να αποσυρθώ. Δεν πίστευα τότε ότι υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει να θεραπευτώ και να επιστρέψω εκεί που ήθελα εγώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδο που ευτυχώς κατάφερα να ξεπεράσω. Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση», δήλωσε σχετικά ο 23χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούσα να βρω κίνητρο να συνεχίσω γιατί δεν πίστευα στον εαυτό μου. Το σώμα μου δεν μου επέτρεπε να σκέφτομαι θετικά. Ένιωθα λύπη και αβοήθητος. Ένιωσα αδύναμος και ανίκανος να φτάσω σε νέα ύψη. Οπότε, θέλω πολύ να σταθεροποιηθώ και να νιώσω ξανά καλά με τον εαυτό μου αυτή τη χρονιά. Αν κερδίσω το Indian Wells θα μου δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κερδίσω Grand Slam τίτλους».