Η Βιγιαρεάλ διέλυσε τη Γιουβέντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, επικράτησε με σκορ 3-0 μέσα στην Ιταλία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, ενώ η Τσέλσι έκανε το 2x2 απέναντι στη Λιλ, επικράτησε με 2-1 στο «Stade Pierre Mauroy» και προκρίθηκε και αυτή στα προημιτελικά του Champions League.

Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ 0-3


Η Βιγιαρεάλ «έπνιξε» τη Γιουβέντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα μέσα στην Ιταλία και έτσι πήρε μια τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός θεσμού τη «μεγάλη κυρία». Το σύνολο του Ουνάι Έμερι, που πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του από αγώνες νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού άντεξε την πίεση που δέχθηκε στο πρώτο μέρος από τους «μπιανκονέρι», εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμο στο δεύτερο 45λεπτο και με τρία τέρματα κατάφερε να διαλύσει την αντίπαλό της, πετώντας την εκτός διοργάνωσης. Στη συνέχεια, η Γιουβέντους βγήκε όλη μπροστά για να ισοφαρίσει, όμως αντί αυτού, το «κίτρινο υποβρύχιο» βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Πάου Τόρες να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή, έπειτα από την πάσα του Οριέ, για το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντανζούμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από χέρι του Ντε Λιχτ. Έτσι η Βιγιαρεάλ με αυτό το 3-0 πήρε πανηγυρική πρόκριση και θα βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League.

Λιλ – Τσέλσι 1-2

Εύκολα και απλά στα προημιτελικά. Δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να πατήσει το γκάζι, η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ έκανε το καθήκον της και στη Γαλλία, επικράτησε της Λιλ με 2-1 στο «Stade Pierre Mauroy» και εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» του Champions League. Κυνικοί οι «μπλε» που άφησαν τη Λιλ να πιστέψει μόλις για επτά λεπτά, φτάνοντας σε μια ακόμα νίκη, την ώρα που η υπόθεση με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και την πώληση του κλαμπ επισκιάζει τα πάντα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»…

Το πανόραμα της φάσης των «16»

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 7-1 (1-1)
Λίβερπουλ (Αγγλία) - Ίντερ (Ιταλία) 0-1 (2-0)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 0-0 (5-0)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 3-1 (0-1)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1 (2-2)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1 (1-1)
Λιλ (Γαλλία) - Τσέλσι (Αγγλία) 1-2 (0-2)
Γιουβέντους (Ιταλία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-3 (1-1)

Αυτό σημαίνει ότι στην κλήρωση της Παρασκευής (18/3) θα μπουν Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι και Βιγιαρεάλ.

Με πληροφορίες από to10.gr

Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ 0-3 | HIGHLIGHTS

Λιλ - Τσέλσι 1-2 |HIGHLIGHTS|