Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά, κατά τη διάρκεια του Miami Open, για τους αγώνες τένις που δίνουν οι γυναίκες, ότι για λόγους ισοτιμίας θα έπρεπε και εκείνες να δίνουν αγώνες που θα ολοκληρώνονται όταν μία από τις αθλήτριες φθάνει στα τρία νικηφόρα σετ

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος έλληνας τενίστας είχε δηλώσει αναλυτικά τα εξής: «Δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα grand slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ».

Έτσι, μετά την Πλίσκοβα, ήταν η σειρά της Ναόμι Οσάκα να σχολιάσει τη δήλωση του έλληνα πρωταθλητή: «Θέλει να παίζει ο ίδιος εννιά σετ; Αν προσπαθεί να αυξήσει το δικό μου αγώνα, θα αυξήσω κι εγώ τον δικό του. Περίμενε. Ρωτήθηκε ή απλώς το ανέφερε;» δήλωσε αρχικά η ιαπωνίδα τενίστρια.

Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη σχετική ερώτηση προς τον Τσιτσιπά, η Οσάκα πρόσθεσε τα εξής: «Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος. Δεν ξέρω. Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις. Όπως αν οι άνθρωποι ξεκινούσαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Ένας άνδρας να μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα… Δε νομίζω ότι η ιδέα του θα προχωρήσει».