Πολύ κοντά στο να αποκτήσει μια τουρκική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Τουρκία, ο Αμπράμοβιτς, που έχει μπει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Τσέλσι -έπειτα από τις πιέσεις και τις κυρώσεις που δέχθηκε και από την αγγλική κυβέρνηση, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- είναι έτοιμος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Γκέζτεπε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Μεχμέτ Σεπίλ για την εξαγορά της ομάδας που έχει βάση την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.

Τα ίδια δημοσιεύματα επιμένουν πως η πώληση θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/4), με τους Τούρκους να αναφέρουν πως ο Σεπίλ είπε ότι «…μετά από 8 χρόνια, έπρεπε να εγκαταλείψω το κλαμπ που αγαπώ τόσο πολύ. Αλλά, νιώθω άνετα γιατί το έδωσα σε ασφαλή χέρια».

Η Γκετζεπέ βρίσκεται στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της τουρκικής Superlig και κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό, έχοντας 27 βαθμούς σε 31 αγώνες και βρίσκεται στο -9 από την 16η Γκερεσούνσπορ, η οποία είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπορεί να μην υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Τσέλσι, ωστόσο φαίνεται ότι ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου είναι κοντά στο να αλλάξει χέρια. Όπως είχε αναφέρει πριν περίπου δέκα ημέρες το BBC, έξι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές του κλαμπ.

Δύο εξ αυτών επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων και συγκεκριμένα, η κοινοπραξία με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρόουτον, και τον συνιδιοκτήτη των Λος Αντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθεί ο τελικός μειοδότης, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη. Στη συνέχεια θα εξετασθεί από την Premier League, καθώς η διοργανώτρια Αρχή πρέπει να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να επικυρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας και να αρχίσει η... μετά-Αμπράμοβιτς εποχή στους «μπλε».

Τα κριτήρια επιλογής περιλαμβάνουν το μέγεθος της προσφοράς (ο Αμπράμοβιτς έθεσε την τιμή στα 3 δισ. λίρες ή 3,6 δισ. ευρώ), την ταχύτητα με την οποία διατίθενται τα κεφάλαια και την εμπειρία των «μνηστήρων» στο ποδόσφαιρο.