Η Τσέλσι, επηρεασμένη από την υπόθεση Αμπράμοβιτς, κέρδισε δύσκολα τη Νιούκασλ, ο Κριστιάνο έκανε ιστορικό χατ τρικ, Μίλαν και Νάπολι συνέχισαν τη μονομαχία τους, ενώ Μέσι και Νεϊμάρ τα άκουσαν από τους οπαδούς της Παρί.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο η κερκίδα της Τσέλσι ήταν διχασμένη, με υποστηρικτές είτε των Ουκρανών είτε του Αμπράμοβιτς, κάτι που επηρέασε την Τσέλσι , αλλά ο Χάβερτς με γκολ στο 89΄καθόρισε τη νίκη 1-0 επί της Νιουκαστλ.

Η Έβερτον μπήκε σε περιπέτεια επιβίωσης, ηττήθηκε 1- 0 εντός έδρας από τη Γουλβς με γκολ του Κόντι στο 49′ και είναι στο χείλος της ζώνης του υποβιβασμού ισόβαθμη με τη Γουότφορντ.

Το Σάββατο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε απαντήσεις με χατ τρικ για τη Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ. Ο Πορτογάλος «συστήθηκε» στο 12΄για το 1-0. Η Τότεναμ απάντησε με εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν αλλά για μικρό χρονικό διάστημα καθώς στο 38’ ο Πορτογάλος έβαλε το δεύτερο γκολ, ορόσημο στην καριέρα του. Έγινε με τη βούλα παγκόσμιος αρχισκόρερ όλων των εποχών με 806 γκολ έναντι 805 του Κροάτη Μπίτσαν.

Οι Λονδρέζοι έφεραν πάλι την αναμέτρηση σε ισοπαλία στο 72’ και το αυτογκόλ του Μαγκουάιρ, ωστόσο Κριστιάνο έβγαλε και τρίτο «λαγό» από το «καπέλο»στο 81′. Νίκη 3-2 για τη Γιουνάιτεντ.

Στην Ισπανία, η δεύτερη Σεβίλλη έχασε «έδαφος» στο γήπεδο της Βαγιεκάνο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπεμπέ στο 46′ και η ομάδα της Ανδαλουσίας έφθασε στο τελικό 1-1 με το γκολ του Ντιλέϊνι στο 63′.

Στην Ιταλία, η Μίλαν νίκησε 1-0 την Εμπολι με σκόρερ τον Καλουλού στο 19′ και έχει 63 βαθμούς στην κορυφή της serie a τρεις περισσότερους από την Νάπολι, που νίκησε 2-1 στη Βερόνα. Ο Οσίμεν έδωσε πλεονέκτημα στη φιλοξενούμενη στο 14΄, ο Νιγηριανός ήταν ο σκόρερ και του 2-0 για τη Νάπολι στο 71΄. Η Βερόνα μείωσε με το γκολ του Φαραόνι στο 77′.

Στη Γαλλία οι οπαδοί της Παρί οργισμένοι από τον αποκλεισμό στο Champions League αποδοκίμασαν τον Νειμάρ, τον Μέσι και τον Ποτσετίνο στο ματς με την ουραγό Μπορντό.

Ο Εμπαπέ αντιθέτως επευφημήθηκε όταν πέτυχε το πρώτο γκολ στο 24′, όχι όμως και ο Νεϊμάρ, σκορερ του 2-0 για τος Παριζιάνους στο 52′. Το τελικό 3-0 για τους πρωτοπόρους διαμόρφωσε ο Παρέδες στο 61ο πρώτο λεπτό.