Δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο στο τουρνουά τένις της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς και να επικρατήσει του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπήκε στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε την «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγχώρησε το λάθος του Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros.

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Νόλε», όμως, έχει το απόλυτο στις μάχες του με τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς έφτασε τις 5 επιτυχίες, με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή από το 0-2 σε 3-2 στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο σημερινός ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του, στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα.