Μία θέση στο Ρεκόρ Γκίνες και συγκεκριμένα στην κατηγορία του fitness κατέκτησε επάξια ο Σέιν Ευγέν (Sein Evgen), υπενθυμίζοντας μας ότι η Ελλάδα έχει ακόμα βαθιά ριζωμένη την αγάπη της για το ευ ζην αλλά και ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον πρωταθλητισμό του εξωτερικού.

Το ρεκόρ που έσπασε ο 30χρονος αθλητής και γνωστός fitness influencer ως “slidis mode” είναι η πιο βαριά βύθιση τρικέφαλων με τα πιο πολλά πρόσθετα κιλά (the heaviest weighted tricep dip). Συγκεκριμένα ο Σέιν Ευγέν κατάφερε να πραγματοποιήσει την προαναφερθείσα βύθιση, με πρόσθετο βάρος 151,65 κιλά και να κερδίσει τον τίτλο του ρεκόρ, το οποίο πριν από την εκτέλεσή του, έχει σπαστεί άλλες 4 φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 128 κιλά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenios (@slidismode)


Ο ‘’slidis mode’’ είναι ένας διακεκριμένος αθλητής που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αρκετούς διαγωνισμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Ειδικότερα έχει βγει 6 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής στο street lifting, μία φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη διοργάνωση του Fibo το 2018, έχει κατακτήσει την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό, ενώ παράλληλα είναι από τους πρώτους που πήγαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017, κατακτώντας την 4η θέση
slidis_2
   

Ο Ευγένιος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, με τη συμμετοχή του στο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» το 2018, στο οποίο τον είδαμε να φτάνει μέχρι τον τελικό, ενώ το κοινό των social media τον γνώρισε ακόμα καλύτερα από τα ‘’commando’’ βίντεο που έκανε ως αλεξιπτωτιστής, τα οποία είχαν τεράστια απήχηση σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.  

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αθλητής έχει πάνω από μισό εκατ. ακόλουθους στο Tik Tok και σχεδόν 150.000 folowers στο Instagram.

Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 9 -10 χρονών από την Ουκρανία και μεγάλωσε στον Πειραιά, τελείωσε γραφιστική, είναι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας και είχε από μικρός πρότυπο τον Σπάρτακο.



Αυτή την περίοδο έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπεί τη χώρα μας σε όλες τις πλατφόρμες των social media στο κομμάτι του fitness.



Μιλώντας στα parapolitika.gr ο Ευγένιος αποκαλύπτει πως ξεκίνησε την ενασχόληση του με την γυμναστική και τον πρωταθλητισμό, δίνει μία «γεύση» από την καθημερινή του ρουτίνα και αναφέρεται στους επόμενους του στόχους.

Τι σε ώθησε να δηλώσεις συμμετοχή στο Ρεκόρ Γκίνες;

Πάντα είχα ως όνειρο να κατακτήσω ένα ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα μου βιβλία ήταν το συγκεκριμένο και ειδικότερα της χρονολογίας του 1999. Με αυτό το βιβλίο μεγάλωσα και πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα κερδίσω και εγώ μία θέση σε αυτό. Ήταν ένας προσωπικός μου στόχος και επειδή από την Ελλάδα δεν είχα δει πολλούς αθλητές να το καταφέρνουν, ήθελα να ήμουν από τους λίγους. Η εμπειρία μου ήταν δύσκολη, πέρασα πολλά για να τα καταφέρω. Νόσησα με κοροναϊό, γρίπη και μετά μου εκδηλώθηκε και αμυγδαλίτιδα, ενώ πολλές φορές την προπόνηση την έβγαζα με φοβερούς πόνους στο στήθος, αλλά τελικά τα κατάφερα.

slidis_3_2

Πώς ξεκίνησε όλο αυτό με τη γυμναστική;

Ο στόχος μου ήτανε να αλλάξω τη ζωή μου προς το καλύτερο και επειδή δεν είχα στόχους όντας πιο νέος, η γυμναστική ήταν αυτή που με έκανε να αποκτήσω. Συγκεκριμένα έδωσε νόημα στη ζωή μου. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν μου αρέσει ο εαυτός μου και αυτό ήθελα να το αλλάξω.



Περιέγραψε μου λίγο την καθημερινότητα σου...

Όλα στην καθημερινότητά μου περιστρέφονται γύρω από τη γυμναστική, καθώς πλέον δουλεύω από αυτό, αλλά και από τα social mediα. Αφιερώνω ανάλογα με την προπόνηση που κάνω περίπου 3-6 ώρες καθημερινά στη γυμναστική. Παράλληλα κάνω online coaching σε ανθρώπους μέσω των social προσπαθώντας να δώσω κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με το σώμα τους. Με ικανοποιεί ιδιαίτερα, όταν μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε πως βλέποντας τα βίντεο μου, τους δίνετε το κίνητρο να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

slidis_2
Όταν σε μία προπόνηση έχεις φτάσεις στα όρια σου, ποιο είναι το κίνητρο για να σηκωθείς και συνεχίσεις;

Αυτό που κάνω είναι να ψάχνω βαθιά και να σκέφτομαι ότι έχω περάσει πολύ χειρότερα και έχω νικήσει. Δεν χαλαρώνω, απλά τότε ενεργοποιώ τον άλλον μου εαυτό, τον «μαχητή» εαυτό που έχουμε όλοι μέσα μας. Με λίγα λόγια κάνω αυτό που λέει το σλόγκαν μου ‘’Switch Your Mode On’’! Όταν μπαίνω στο ‘’Slidis Mode On’’ απλά νιώθω ασταμάτητος! Επίσης ξέρω ότι όταν φτάνουμε το μυαλό μας στα όρια του, είμαστε μόνο στο 40% του πραγματικού μας ορίου και επειδή ξέρω ότι δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί που θέλω να φτάσω, αυτό για εμένα είναι πάντα ένα κίνητρο.

Στην καθημερινότητα σου, τι γραμμή ακολουθείς προκειμένου να έχεις μία υγιεινή ζωή;

Στην καθημερινότητά μου δίνω σημασία στην καλή διατροφή και στον ύπνο. Τα προσέχω όλα αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, το παν είναι να είναι και η ψυχή αλλά και ο νους σου καλά. «Παν μέτρον άριστον», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, δεν στερούμαι αλλά προσέχω. Αλλά γενικά η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τις προπονήσεις, οπότε σε θέματα ύπνου και διατροφής πρέπει να είμαι προσεκτικός. Με τη διατροφή μου κρίνω με βάση τις προπονήσεις, όχι με τις θερμίδες.  

Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο; 
slidis_4
 

Παρόλο το πιεσμένο πρόγραμμα μου, δίνω χρόνο στον εαυτό μου και διαβάζω πολλά βιβλία, ειδικά πριν τον ύπνο προσπαθώ πάντα να διαβάζω. Να μην ξεχνάμε «νους υγιής εν σώματι υγιή».

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Επόμενος μου στόχος είναι να σπάσω και άλλα ρεκόρ Γκίνες, όπως και να γίνω ο πιο μεγάλος fitness influencer και όχι μόνο. Θα ήθελα να γίνω πηγή έμπνευσης και για άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στόχος μου είναι παράλληλα να εμπνεύσω και άλλους νέους να αλλάξουν τη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ