Πέντε χρόνια μετά την μεταγραφή του για την Άρσεναλ, έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ και μετά από μία σπουδαία θητεία στους «κανονιέρηδες», ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, επέστρεψε στην ποδοσφαιρική του… βάση, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την διοίκηση της Λιόν.

Ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός, θα παίξει με την φανέλα των «Λιονέ» για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η σχετική ανακοίνωση του γαλλικού συλλόγου, έχει ως εξής:

«Η Λιόν, είναι πολύ υπερήφανη και πολύ χαρούμενη, που ανακοινώνει την επιστροφή στην ομάδα του επιθετικού της, Αλεξάντρ Λακαζέτ, για τις επόμενες τρεις σεζόν. Με την λήξη του συμβολαίου με την Αρσεναλ, ο Γάλλος διεθνής υπέγραψε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025».

Η απόκτηση του Λακαζέτ, θα επιβαρύνει οικονομικά την διοίκηση της Λιόν, παρά το γεγονός, ότι ο έμπειρος επιθετικός, μείωσε περίπου στο μισό τις απολαβές του σε σχέση με τα χρήματα που εισέπραττε στην Αγγλία. Ο Λακαζέτ είχε ετήσιο μισθό περίπου 10 εκατομμύυρια ευρώ, ενώ για να πεισθεί να επιστρέψει στην Λιόν, εισέπραξε ένα υψηλό πριμ υπογραφής.