Η Αγγελική Κανελλοπούλου έχει γράψει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία στο τένις. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για τη γυναίκα που άνοιξε τον δρόμο σε ένα άθλημα για την Ελλάδα στο οποίο σήμερα διαπρέπει στο ανώτερο επίπεδο και η κόρη της, Μαρία Σάκκαρη.

Η Αγγελική κατάφερε σε δύσκολες εποχές να γράψει «χρυσές σελίδες» στην αντισφαίριση. Κόρη του εμβληματικού πρωταθλητή και στη συνέχεια προπονητή της αντισφαίρισης Δημητρίου Κανελλόπουλου, είναι παντρεμένη με τον Κώστα Σάκκαρη, με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά.

kanellopoulou
Το μικρόβιο του τένις μπήκε στη ζωή της από μικρή ηλικία λόγω του πατέρα της, που διετέλεσε και προπονητής της, και όσα πέτυχε ήρθαν μέσα από πολύ σκληρή δουλειά. Στη σπουδαία καριέρα της έφτασε στο Νο 43 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε σημαντικές διακρίσεις, ενώ ανακηρύχθηκε δύο φορές αθλήτρια της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.

Σήμερα μιλάει στα «Π» για την καριέρα της, αλλά πολύ περισσότερο για την κόρη της, που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο γνωστά και ανερχόμενα ονόματα στο παγκόσμιο τένις.

Πώς νιώθεις που η Μαρία κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τένις;

Είμαι πολύ περήφανη για τη Μαρία και είμαι ικανοποιημένη, γιατί όλοι οι κόποι της έχουν ανταμειφθεί.

Περίμενες να έχει αυτή την άνοδο;

Περίμενα να φτάσει ψηλά, αλλά δεν περίμενα τόσο ψηλά. Αλλά όταν έχεις ένα υψηλό επίπεδο στο τένις, όλα είναι πιθανά. Εσύ ήσουν πρωταθλήτρια Ελλάδος για δέκα χρόνια και είχες φτάσει στο νούμερο 43 στον κόσμο.

Έπαιξε ρόλο αυτό στο ότι η Μαρία ασχολήθηκε με το τένις;

Έπαιξε ρόλο. Η Μαρία ήταν ένα μεγάλο αθλητικό ταλέντο. Ο,τι άθλημα και να έκανε, το έκανε καλά. Ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, το έκανε καλά. Όταν επέλεξε το τένις, χρησιμοποιήσαμε την εμπειρία τη δική μου, συν την οικονομική στήριξη του άνδρα μου, και κάναμε αυτό που πιστεύαμε για τη Μαρία, για να έχει ανέλιξη στο άθλημα που τόσο πολύ αγαπούσε. Όταν είδαμε ότι αγαπάει τόσο πολύ το άθλημα, τη στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας, όπως κάναμε και για τα άλλα δύο παιδιά στις δεξιότητές τους.

Η Μαρία ήταν μεγάλο αθλητικό ταλέντο. Ο,τι άθλημα και να έκανε, το έκανε καλά. Ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, το έκανε καλά


Είναι δύσκολο για μια μητέρα να έχει κόρη πρωταθλήτρια;

Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή, γιατί είμαστε οικογένεια με τρία παιδιά. Το τένις είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα, το οποίο χρειάζεται πολλά ταξίδια, και σε μικρή ηλικία πρέπει να συνδυάσεις τον αθλητισμό με το σχολείο, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, ιδίως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Επίσης, είναι ένα τεράστιο ρίσκο που παίρνεις, γιατί στο τέλος δεν ξέρεις αν θα φτάσεις ψηλά και πόσο. Πιστεύω όμως ότι, όταν το παιδί έχει ένα όραμα και οι γονείς το συμμερίζονται, πρέπει να πας μόνο μπροστά.

Έχεις περάσει δύσκολες στιγμές με τη Μαρία;

Κατ’ αρχάς, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ρόδινα. Σε μια χώρα χωρίς υποδομή ήταν όλα πάρα πολύ δύσκολα για την καθημερινή προπόνηση. Επιπλέον, το τένις έχει πάρα πολλές απογοητεύσεις, ήττες και μερικούς τραυματισμούς. Ευτυχώς οι τραυματισμοί της δεν είχαν διάρκεια, ωστόσο αποτελούν εμπόδια, που όμως υπάρχουν στην πορεία και πρέπει να τα διαχειρίζεσαι.

sakkari

Εσένα ποιο είναι το όνειρό σου για τη Μαρία;

Να φτάσει όσο ψηλά γίνεται και να αποφασίσει εκείνη για την καριέρα της. Πρώτιστα θέλω να είναι ευτυχισμένη στη ζωή της, και στην προσωπική και την επαγγελματική.

Σου λείπει, καθώς κάνει πολλά ταξίδια;

Όχι, γιατί και τα άλλα δυο μου παιδιά σπούδασαν στο εξωτερικό και εργάζονται εκεί, οπότε το έχω πάρει απόφαση. Δεν είμαι εγωίστρια να θέλω να έχω τα παιδιά μου δίπλα μου. Αυτό που θέλω είναι να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Εσύ πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τένις;

Ο πατέρας μου ήταν προπονητής του τένις και αυτός ήταν που με έβαλε από μικρή στο άθλημα, όπως και τη Μαρία, που έπαιζε από 12 χρόνων.

Αγγελική, παράτησες την καριέρα σου για την οικογένεια;

Ήθελα να σταματήσω, δεν σταμάτησα για να παντρευτώ απλώς. Τα πράγματα ήρθαν έτσι που αποφάσισα να φύγω στο «peak» της καριέρας μου και συγχρόνως έτυχε να κάνω και οικογένεια.