Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιβεβαιώνει πως το… πραξικόπημα της ΕΠΟ κάπου εδώ τελειώνει. Ο πρόεδρος της Super League με αυστηρή επιστολή στον -ομόλογο του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία- Τάκη Μπαλτάκο εξηγεί πως… ανοχή τέλος.

Από τη στιγμή που η Ομοσπονδία αρνείται να δώσει στον συνεταιρισμό τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας (με την Super League να πληρώνει το… 60% του λογαριασμού ετησίως στο πάρκο Γουδή) τότε τα πράγματα αλλάζουν οριστικά και αμετάκλητα. «Αφερέγγυο» και «εντολοδόχο» αποκαλεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή του τον Τάκη Μπαλτάκο. Και ο πόλεμος, μόλις… ξεκίνησε.

Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες συνεννόησης που κατέβαλα ως Πρόεδρος της Superleague 1 και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ με εσάς προσωπικά προκειμένου να μου χορηγήσετε τα στοιχεία που σας ζήτησα, δυστυχώς από πλευράς σας δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση. Είμαι υποχρεωμένος να εκλάβω την συγκεκριμένη στάση ως θεσμική απρέπεια στο πρόσωπο του Συνεταιρισμού της Superleague 1.

Σας γνωρίζω ότι η στάση ανοχής του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου απέναντι στην Ομοσπονδία έχει πλέον λάβει τέλος.

Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια να παύσει η Ομοσπονδία να είναι άθυρμα λαθροβιούντων «παραγόντων», «κέντρο διερχομένων» και βολέματος φίλων, γνωστών, συγγενών, ακόμα και «χουλιγκάνων» γνωστής ομάδας.

Είναι πλέον διαπιστωμένη η διασπάθιση των εκατομμυρίων ευρώ που το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο εισφέρει στην Ε.Π.Ο. τα οποία ποτέ δεν φτάνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε κι όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά καταλήγουν στις τσέπες δεκάδων ευνοημένων υπαλλήλων χωρίς αντικείμενο.

Από τη θέση μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Superleague 1 σας δηλώνω ότι ο Συνεταιρισμός, με κάθε νόμιμο τρόπο θα σταματήσει πλέον να καταβάλλει τα αυθαίρετα ποσοστά που επιβάλλει η ΕΠΟ εν είδη «χαρατσίου» στις Π.Α.Ε. και τα ποσοστά που η Ομοσπονδία λαμβάνει θα περιοριστούν στο 0,5% όπως είναι το ορθό και δίκαιο. Ήδη ομάδες της Superleague 1 στέλνουν επιστολές και ζητούν την μείωση των ποσοστών που απορροφά η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και καλύπτουν το 60% των εσόδων της Ομοσπονδίας.

Πρόθεσή μας είναι η ίδια η Superleague 1 να επιχορηγεί απευθείας το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και τις (πληρούσες τους όρους του Νόμου) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ώστε Ενώσεις και Σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μη λαμβάνουν «Ψίχουλα», τη στιγμή που «περίεργοι» τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Συνεταιρισμού και εξωτερικοί συνεργάτες επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο δράσης και αναδόμησης του ποδοσφαίρου με όλα όσα πρέπει να γίνουν, και πλέον δεν αναμένουμε καμία συνεννόηση με εσάς, κ. Μπαλτάκο, που αποδειχθήκατε ένας απλός αφερέγγυος εντολοδόχος, που τη μια μέρα λέει άλλα και την επόμενη τα αντίθετα τους, με συνεντεύξεις, δηλώσεις και λεονταρισμούς.

Σας γνωρίζω ότι ως Superleague 1, Μέλος της ΕΠΟ και βασικός χρηματοδότης της , θα κινήσουμε ως οφείλουμε κάθε διαδικασία για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της ΕΠΟ και την διαχείριση των πόρων που έχουμε εισφέρει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν συντελεστεί ακόμα και ποινικά αδικήματα, όπως η απιστία και ποια, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε υπεύθυνο κι εσάς προσωπικά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είστε βέβαιος ότι θα προσθέσετε κι εσείς το όνομά σας στον «Κύκλο της Διαφθοράς».

Και αφού όταν σας ζητάμε τα σχετικά στοιχεία «χαλάνε» οι server της Ομοσπονδίας για μέρες, θα κινήσουμε κάθε διαδικασία για να λάβουμε τα οικονομικά στοιχεία όπως προβλέπει ο Νόμος.

Διότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια στην Ομοσπονδία και μαθαίνουμε ότι για παράδειγμα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φτάνουν μόνον λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και κάθε μέρα που περνάει αντιλαμβανόμαστε ότι στο τέλος αυτής της έρευνας που έρχεται για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας δεν θα έχετε απέναντι σας μόνον το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και το ερασιτεχνικό! Γιατί θα καταλάβουν όλοι που πηγαίνουν τα εκατομμύρια που πληρώνουν οι ομάδες. Και θα καταλάβει κάθε ερασιτεχνική ομάδα σε όλη την Ελλάδα ότι δεν έχει μπάλες να παίξει γιατί κάποιοι απολαμβάνουν πολυτέλειες σε ξενοδοχεία σούπερ λουξ. Αλλά όλα στον καιρό τους…

Όσο για την Επαγγελματική Διαιτησία που είναι ήδη νόμος του Ελληνικού Κράτους, αυτή πέρα από την αδήριτη ανάγκη υλοποίησης και εφαρμογής της, θα πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη της Superleague 1 και οργανωτικά, και λειτουργικά και σε όλα τα επίπεδα.

Η προσπάθειά σας να τοποθετήσετε στην κορυφή της ΚΕΔ έναν υποεντολοδόχο και να επαναφέρετε από το παράθυρο διάφορους – πρόθυμους να αγνοήσουν την κοινή λογική και τις επιθυμίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου – παρατρεχάμενους, που έχουν «αποβληθεί» από το σώμα της Ελληνικής Διαιτησίας, θα πέσουν στο κενό.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθούν απευθείας FIFA και lJEFA, με τις οποίες η Superleague 1 πλέον διατηρεί απευθείας και διαρκή επικοινωνία. Εφόσον οι υπερεθνικές Συνομοσπονδίες δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΠΟ με το «κουκλοθέατρο» που παίξατε ως Ομοσπονδία κατά την διαδικασία της ενσωμάτωσης της Ολιστικής Μελέτης, θα αντιληφθούν άμεσα και από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει και που πάνε τα (πάρα πολλά) χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούν την ΕΠΟ για να βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο της ανυποληψίας, οργανωτικά και αγωνιστικά».

Πηγή: to10.gr