Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
tentoglou
Sports

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Μίλτος Τεντόγλου - «Αυτό το μετάλλιο είναι για μένα» (Βίντεο)

Με το άλμα του στα 8,52 μέτρα σημείωσε κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2022

Υπερήφανους για ακόμη μία φορά έκανε τους Έλληνες ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Η απονομή του μεταλλίου στον Έλληνα αθλητή έγινε σε κλίμα συγκίνησης, με τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται για δεύτερη φορά από τα μεγάφωνα.

Αμέσως μετά, ο άλτης του μήκους μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε πως πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα του μετάλλια κυρίως λόγω της εξαιρετικής επίδοσης του στον τελικό (8,52μ.). Δεν έκρυψε πάντως την απογοήτευσή του που δεν παρέλαβε το μετάλλιο μέσα στο στάδιο.

«Εχω κάνει πολλές απονομές, ήταν λίγο... έξτρα όλη αυτή η φάση στην απονομή. Θα προτιμούσα να γίνει στο στάδιο. Μια απονομή ήταν, νορμάλ. Φέτος είχα μία περίεργη χρονιά στον ανοιχτό και οι επιδόσεις μου δεν ήταν αυτές που ήθελα. Είναι από τα αγαπημένα μου μετάλλια γιατί ήρθε όπως το ήθελα. Με μία μεγάλη επίδοση που ήθελα. Είναι για μένα αυτό το μετάλλιο, δεν θέλω να το αφιερώσω αλλού γιατί πέρασα δύσκολα φέτος. Πήρα αυτό που μου άξιζε και σαν επίδοση και σαν μετάλλιο» δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους πανηγυρισμούς το βράδυ στο ξενοδοχείο: «Εγινε ένας χαμούλης… Ηταν εκεί η οικογένειά μου και όλη η εθνική ομάδα. Το ίδιο κάναμε και με την Ντρισμπιώτη και το ίδιο θα κάνουμε και με τα υπόλοιπα παιδιά. Ηπιαμε και τις μπύρες μας…» πρόσθεσε ο Τεντόγλου.