Τον τίτλο του φαβορί στην πρεμιέρα του US Open, όπου στόχο έχει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, επιβεβαίωσε η Μαρία Σάκκαρη.

 Το πρώτο παιχνίδι της Σάκκαρη στο αμερικανικό Γκραν Σλαμ αποδείχθηκε ότι δεν θα είναι το τελευταίο, καθώς με μία εντυπωσιακή εμφάνιση το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 2-1 σετ της Τατιάνα Μαρία (Νο85 στην WTA).

 Στην 4η συνάντησή τους στο tour, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 6-4, 3-6, 6-0 και να... ισοφαρίσει τη Γερμανίδα, η οποία μέχρι και τη σημερινή αναμέτρηση είχε το προβάδισμα με 2-1.

 Στην τρίτη εφετινή τους «μάχη» σε τουρνουά Grand Slam, η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει ό,τι και στον πρώτο γύρο του Australian Open, όταν είχε νικήσει την Μαρία με 2-0 (6-4, 7-6). Η 35χρονη «απάντησε» στον 3ο γύρο του Wimbledon, επικρατώντας με 6-3, 7-5, ωστόσο αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της Ελληνίδας αθλήτριας.

 Ισοπεδωτική στο τρίτο σετ η Σάκκαρη και πρόκριση στον επόμενο γύρο του US Open

Στην 8η διαδοχική συμμετοχή της στο τουρνουά, η Σάκκαρη ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, θέλοντας να κυνηγήσει τον στόχο της, που είναι η κατάκτηση του τίτλου, όπως είχε δηλώσει προ ημερών. Αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στο ξεκίνημα του αγώνα, μένοντας πίσω 1-4 στα γκέιμ, κατάφερε με μία τρομερή αντεπίθεση να φέρει τα πάνω-κάτω και να πάρει το πρώτο σετ με 6-4. Παίζοντας αποφασιστικά και βγάζοντας μεγάλους πόντους, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο 1-0 και ένα βήμα μακριά από την πρόκριση.

 Όπως συνέβη στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο η Γερμανίδα ξεκίνησε πολύ καλά, έκανε μπρέικ με... το καλημέρα στο σερβίς της Σάκκαρη και προηγήθηκε ξανά με 4-1. Σε αυτήν την περίπτωση η 26χρονη δεν κατάφερε να… επιστρέψει και το 1-1 δεν άργησε να έρθει, καθώς η Μαρία πήρε το σετ με 6-3 γκειμ.

 Στο τρίτο και καθοριστικό σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε επίδειξη δύναμης. Δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να πάρει ούτε ένα γκέιμ, φτάνοντας στο εμφατικό 6-0, στη νίκη με 2-1 σετ και στην πρόκριση στον επόμενο γύρο του US Open.