Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκονται οι διαιτητές της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ, με αποκορύφωμα την χθεσινή ημέρα όπου ξέχασαν βολή στο ματς Λιθουανίας - Γερμανίας, αλλά και το πολύ σοβαρό επεισόδιο του Κορκμάζ με Γεωργιανούς παίκτες και τους Τούρκους να απειλούν με αποχώρηση.

Ένα δυνατό φάουλ του Σανάτζε πάνω στον Κορκμάζ άναψε τη «φωτιά». Οι δυο τους ήρθαν στα χέρια, απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών Γεωργίας και Τουρκίας, όμως τα χειρότερα ήρθαν μετά το τέλος του αγώνα στην Τιφλίδα, που έληξε με νίκη της Γεωργίας με 88 – 83.

Οι Τούρκοι κατήγγειλαν πως στα αποδυτήρια ο Κορκμάζ και άλλα μέλη της αποστολής δέχθηκαν επίθεση από Γεωργιανούς παίκτες και αστυνομικούς και απείλησαν με αποχώρηση από το Ευρωμπάσκετ, έχοντας ταυτόχρονα σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία.

Στον όμιλο της Κολωνίας όλοι κερδίζουν όλους και η κατάσταση είναι ρευστή. Η Γερμανία είναι η μόνη αήττητη μετά τη νίκη με 109 – 107 στη δεύτερη παράταση επί της Λιθουανίας, η οποία πάντως «σφαγιάσθηκε» με το βαμβάκι από τους διαιτητές, γι’ αυτό και η FIBA τους έθεσε εκτός διοργάνωσης.

Η μαχητική Βοσνία νίκησε τη Σλοβενία του Ντόντσιτς με 97 – 93 και μπήκε κι αυτή στο κόλπο, ενώ η Γαλλία νίκησε δύσκολα την Ουγγαρία με 78 – 74, σε έναν όμιλο από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της Εθνικής μας, εφόσον φτάσει στα προημιτελικά.