Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο παιδικός «ήρωας« του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά τον κέρδισε το 2019 στο Australian Open και συστήθηκε για τα καλά στον κόσμο του τένις.

Σημειώνεται πως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε στον 4ο γύρο τον Ελβετό που ήταν νικητής το 2018 στη Μελβούρνη και έγραψε ιστορία.

Οι δύο τους έπαιξαν άλλες τρεις φορές με τις νίκες να είναι 2-2. Μάλιστα, ο Ελβετός κόντρα στον Έλληνα κατέκτησε τον 100ο τίτλο της καριέρας του.

Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της απόσυρσης του Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με tweet του έγραψε: «Αγαπάμε Ρότζερ».

Βέβαια, ο Έλληνας θα είναι από τους τυχερούς αφού είναι στην ομάδα του Φέντερερ, του Ναδάλ, του Τζόκοβιτς και του Μάρεϊ στο Laver Cup (23-23/9, Λονδίνο) και θα είναι παρών στο αγωνιστικό του αντίο.

Αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στο Instagram:

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε.

Σε ευχαριστούμε Roger Federer που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμε με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να 'ομοσπονδιοποιήσεις' πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να τον εξουσιάζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις με στυλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό του δρόμου, χάρη σε εσένα.

Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του "τελευταίου χορού" σου».