Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
tsitsipas
Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έδωσε 10.000 δολάρια για τα παιδιά της Ουκρανίας

Ο Έλληνας τενίστα ενίσχυσε το ίδρυμα της Ελίνα Σβιτολίνα το οποίο στηρίζει παιδιά που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου

Δίπλα στα παιδιά της Ουκρανίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς. O Έλληνας τενίστας μετά από τα 10.000 δολάρια που έδωσε πριν από το US Open πρόσφερε άλλα τόσα στο ίδρυμα της Ελίνα Σβιτολίνα.
Η εν λόγω τενίστρια είναι η κορυφαία της Ουκρανίας. Αυτή την περίοδο είναι έγκυος και έχει σταματήσει το τένις, ωστόσο έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα προκειμένου να βοηθάει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα χρήματα από το ίδρυμα πηγαίνουν στα παιδιά που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

«Ένιωσα την ανάγκη να βοηθήσω την Ουκρανία με έναν διαφορετικό τρόπο. Ήθελα να στηρίξω τα παιδιά από την Ουκρανία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για εκείνα», είπε ο Τσιτσιπάς για την κίνησή του.

Από την πλευρά της η Ελίνα Σβιτολίνα σημείωσε: «Ήξερα πως ο Στέφανος εκτός από ένας εξαιρετικός αθλητής, είναι και μεγαλόκαρδος άνθρωπος. Είναι σημαντικό να δείχνει κάποιος τις αξίες του και εκτός γηπέδου. Σήμερα η Ουκρανία υποστηρίζεται από όλον τον κόσμο, νιώθω όμως ιδιαίτερα περήφανη γι' αυτό που κάνουν φίλοι και συνάδελφοί μου, για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει ο Στέφανος».